Tübitak Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İha) Yarışları Heyecanı Başlıyor

06/02/2020 13:40:38 - 06/02/2020 13:40:38 - 13332 Okunma

Üniversite öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımız tarafından ilgi ve heyecanla karşılanan TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması başvuruları başladı. Ülkemiz genelinde İHA konusunda farkındalığın artırılması ve İHA üzerine yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmasının amaçlandığı İnsansız Hava Araçları Yarışması TÜBİTAK tarafından 2016 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilmektedir. 2018 yılında TEKNOFEST İstanbul kapsamına alınan yarışların beşincisi, bu yıl da 15 – 20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecektir.

Sabit ve döner kanat kategorilerinde yapılacak yarışmalara başvurular ve raporlar bu yıldan itibaren iha.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak çevrimiçi sistem üzerinden kabul edilecektir. Başvuru sürecinde Kavramsal Tasarım Raporu’nun sisteme yüklenmesi gerekmektedir. E-posta ve posta yoluyla yapılan başvuruların dikkate alınamayacağını; Etkinlik Kuralları’nda belirtilen son tarihe kadar e-imzaların tamamlanmasının ve ilgili belgelerin sisteme yüklenmesinin takımlarımızın sorumluluğunda olduğunu hatırlatırız.

Gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 8.000 TL İHA Geliştirme Desteği ve 4.000 TL Katılım Desteği sağlanacaktır. Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olan takımlara 30.000 TL, ikinci olan takımlara 20.000 TL, üçüncü olan takımlara 15.000 TL, her iki kategoride 7.500 TL mansiyon ödülü, 15.000 TL Yerli Yazılım Ödülü verilecektir. Ayrıca her iki kategoride birinci olan takımlara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ayrı ayrı 12.000 TL ödül ve takım üyelerine staj ödülü verilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için iha.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kayıt için son tarih: 23 Mart 2020 / 17.30

TÜBİTAK