Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Için Start Verildi

06/02/2020 13:41:30 - 06/02/2020 13:41:30 - 9075 Okunma

Her yıl daha da artan bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştirilen ve bu yıl 16.sı düzenlenecek olan, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, bu yıl 1-6 Eylül 2020 tarihleri arasında TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecektir.

Üniversite öğrencilerinin çevresel duyarlılıklarını da ön plana çıkararak, yeni teknolojik uygulamalar geliştirmesini sağlayacak ortamlar oluşturmayı hedefleyen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında, gençlerimiz alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştıracaklar.

Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışlar ile elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanmaktadır.

Başvurular bu yıldan itibaren challenge.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak sistem üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.

Katılımcılara 35.000 TL’ye kadar hazırlık teşviki ve 40.000 TL’ye kadar performans ödülleri ile özel ödüllerin verileceği yarışlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kayıt için son tarih: 2 Mart 2020 / 17.30

TÜBİTAK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.