Quantum Photonics: Principles And Applications

06/02/2020 13:43:15 - 06/02/2020 13:43:15 - 9539 Okunma

Kuantum evrenden kuantum teknolojilere kadar oldukça geniş bir yelpazede nitelikli bilgi üretmek, uluslararası düzeyde bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek ve Türkiye’ye  bilimsel rekabet gücü kazandırmak yönündeki çabalarını devam ettiren TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü’nde, 13-15 Mart 2020 tarihleri arasında “Quantum Photonics: Principles and Applications” konulu uluslararası bir Bahar Okulu düzenlenecektir.

Dünyaca ünlü bilim insanları ile genç araştırmacı ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin bir araya geleceği bu okulda, kuantum fotoniğin temellerinden güncel uygulamalarına kadar seçkin konularda dersler dizisi gerçekleştirilecektir. İnteraktif tartışmalar ortamında verilecek olan bu dersler dizisi, katılımcı araştırmacı ve öğrencilerde dinamik bir araştırma heyecanı uyandıracak, ülkemizde kuantum teknolojileri ekosisteminin oluşturulmasına katkılar sağlayacaktır.

Okul Web Sitesi

TÜBİTAK