Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Embo Genç Araştırmacılar Ödülüne Başvuru İçin Son Tarih: 1 Nisan 2020!

20/02/2020 17:03:46 - 20/02/2020 17:03:46 - 13603 Okunma

Türkiye’nin de üyesi olduğu, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), moleküler yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren bilim insanlarına yönelik olarak ÜyeAsosiye ve İşbirlikçi ülke araştırmacılarının dolaşımına izin veren, kısa ve uzun dönem burs programlarına sahip.

Söz konusu desteklerin en prestijlilerinden olan, EMBO Genç Araştırmacılar Ödül Programı, moleküler yaşam bilimleri alanındaki en iyi genç araştırmacıları belirlerken; onlara kariyerlerinde önemli ilerleme sağlayacak EMBO Genç Araştırmacı Ödülü  ile çalıştıkları alanda beceri ve bilimsel ağlarını genişletecek maddi ve pratik desteği 4 yıl süreyle sağlar.

EMBO, programın başlangıç yılı olan 2000’den beri toplam 457 genç araştırmacıya söz konusu program kapsamında destek sağlamış olup; bu prestijli ödülü ilk defa 2019 yılında Türkiye’den de bir bilim insanı aldı.

EMBO Genç Araştırmacıları, bilimsel işbirliği ağlarını genişletmek; deneyim ve tecrübelerini artırmak için programın sunduğu pek çok imkândan yararlanabilir. Ayrıca,

  • programın ikinci yılında 15000 Avro turarında destek alır.
  • isterse yılda ek 10000 Avro tutarında hibe desteğine başvurabilir.

Programın en önemli amacı genç araştırmacılara bilimsel ağ oluşturma fırsatları sağlamak olan EMBO’nun Genç Araştırmacı ağ oluşturma olanaklarını incelemek için tıklayınız.

Kimler Başvurabilir?

Programa;

  • en az bir yıl en fazla dört yıldır bağımsız grup lideri olan araştırmacılar (Çocukları olan kadın araştırmacılar her çocuk için, en fazla 4 yıl kriterine, 1 yıl ekleyebilirler.)
  • Mükemmel seviyede bilimsel yayınları olan
  • EMBC üye ya da asosiye ülkelerinden birinde grup lideri olarak faaliyet gösteren 
  • Laboratuvarını bağımsız yürütebilecek seviyede maddi kaynağa sahip 
  • En az bir tane son yazar olduğu bilimsel makalesi yayınlanmış 
  • 5-6 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleşecek mülâkatlara katılmak için engeli olmayanlar

başvurabilir.

Başvuru rehber dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Programa başvuru doğrudan EMBO’ya yapılmaktadır: https://applications.embo.org/register.php?reg=P0M8

EMBO destek ve programları ile ilgili tüm sorularınızı TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü, EMBC Türkiye Delegesi ve Ulusal İrtibat Noktası Dr. Jale Şahin’e, embo@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

 
 
 
 
TÜBİTAK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.