Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Güney Kore Bilim Ve Teknoloji Enstitüsü Staj Başvuruları Başlıyor

04/03/2020 11:01:14 - 04/03/2020 11:01:14 - 13649 Okunma

Güney Kore’de yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilere bir hazırlık niteliğinde olan KIST Staj Programı (KIST -Korea Institute of Science and Technology- School Internship Program) 2 Mart 2020 tarihinde başvurulara açılıyor. Lisans/yüksek lisans mezunu veya Şubat 2021 tarihine kadar mezun olabilecek, 2021 Bahar döneminde Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’ne yüksek lisans/doktora başvurusu yapmayı planlayan herkes programa başvurabilir. Staj programı sonunda öğrencilerin yüksek lisans veya doktora programına başvurmaları zorunlu olarak beklenmektedir.
Staj Programı aşağıdaki araştırma alanlarını kapsayacaktır.

  • Biyomedikal Bilim ve Teknoloji
  • Enerji & Çevre Teknolojileri
  • Nanoteknoloji ve Bilgi Teknolojisi 

Kapsamlı burs imkânlarının sağlandığı programla ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Guideline of KIST School Internship Program

Başvurular KIST School internet sitesi üzerinden yapılmalıdır. KIST School internet sitesi için tıklayınız. 

Staj dönemi: Temmuz-Aralık 2020
Son başvuru tarihi: 27 Mart 2020

Önemli Bilgiler

KIST School Staj Programı, KIST yüksek lisans veya doktora programlarına başvurmayı planlayan öğrenciler için tasarlanmış (Pre-Degree Program), öğrencileri Kore’de İngilizce yeterlilik, Korece ve Ar-Ge faaliyetleri açısından yüksek lisans veya doktora programlarına hazırlamayı amaçlayan bir programdır. Bu kapsamda, 2021 yılı Bahar döneminde KIST yüksek lisans/doktora programlarına başlamayı hedefleyen, Ağustos 2020’de başvurusunu gerçekleştirebilecek adayların KIST School Staj Programına başvurması önerilmektedir.

KIST School Staj Programı, lisansüstü eğitime hazırlık amacıyla tasarlandığı için başvuru sahiplerinin programı yalnızca 6 aylık bir staj dönemi olarak değil, akademik hazırlığı da içeren en az 2 yıllık bir lisansüstü program olarak değerlendirmesi tavsiye edilmektedir. Staj dönemi sonunda KIST lisansüstü programlarına kabul alma garantisi olmamakla birlikte, KIST School öğrencileri lisansüstü program başvurularında daha avantajlı konumda değerlendirilmektedir.

Başvuru öncesinde KIST School Staj Programı Rehberinin mutlaka incelenmesi tavsiye edilmektedir.

KIST

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.