Icgeb Doktora Ve Doktora Sonrası Uzun/kısa Dönem Araştırma Bursları İçin Son Başvuru Tarihi 15 Nisan 2020’Ye Uzatıldı!

02/04/2020 14:27:22 - 02/04/2020 14:27:22 - 11230 Okunma

Türkiye’nin üyesi olduğu, Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlar.

COVID-19 pandemisi nedeniyle aşağıdaki burs programlarına son başvuru tarihleri uzatılmıştır. Yeni son başvuru tarihi 15 Nisan 2020’dir.

ICGEB Programları

Başvuru Koşulları ve Burs Kapsamı

Doktora Bursu

• Doktora programı için anlaşma yapılan ICGEB araştırma merkezlerinde 3 yıl + 1 yıl doktora yapma imkânı
    • İngiltere – The Open University
    • İtalya – International School for Advanced Studies
    • Hindistan - Jawaharhal University
    • Güney Afrika – University of Cape Town

Doktora Sonrası Araştırma Bursu

• ICGEB üye ülkesi vatandaşı olmak (kendi ülkesinde araştırma için başvurması halinde başvuru sahibinin başvurudan önce en az 3 yıl ülkesi dışında olması gerekmektedir)
  • Doktora derecesine veya en az 3 yıllık araştırma tecrübesi olmak
  • 35 yaş altı adaylara öncelik verilir

ICGEB Kısa Dönem Doktora Bursu

• Doktora sırasında Trieste, İtalya; Yeni Delhi, Hindistan, Cape Town, Güney Afrika ICGEB laboratuvarlarında kısa dönem araştırma yapma imkânı
    • Burs süresi 1 ila 12 ay

ICGEB Kısa Dönem Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu

• Trieste, İtalya; Yeni Delhi, Hindistan, Cape Town, Güney Afrika ICGEB laboratuvarlarında kısa dönem doktora sonrası araştırma yapma imkânı
    • Doktora derecesine veya en az 3 yıllık araştırma tecrübesi olmak
    • Burs süresi 1 ila 6 ay

ICGEB SMART (Scientific Mobility for Advanced Research Training) Bursları

• ICGEB üye ülkeleri arasında araştırmacı dolaşım programı

ICGEB üye ülkelerinin herhangi birindeki araştırma laboratuvarında araştırma yapma imkânı

• Burs süresi 3 ila 9 ay
  • Ulaşım ve yaşam masrafları
  • Yaş sınırı olmamakla birlikte kariyerinin başındaki genç araştırmacılara öncelik tanınmakta
  • “Bench Fee” verilir

ICGEB-DIC-MOST Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu

• Çin’in anlaşmaya dâhil olan araştırma enstitülerinde doktora sonrası araştırma yapma imkânı
    • Burs süresi 6 ila 12 ay
    • Ulaşım ve yaşam masrafları

ICGEB doktora ve doktora sonrası kısa/uzun dönem araştırma burslarına başvurular doğrudan ICGEB’e https://www.icgeb.org/activities/fellowship/  online olarak yapılır.

Türkiye’nin ICGEB üyeliği ve burs / destek programları hakkında tüm sorularınızı Türkiye ICGEB Liaison Officer’ı Dr. Jale Şahin’e icgeb@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

TÜBİTAK