Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

"verini Kap, Thon’La Değer Kat Ii” Projesi Desteklenmeye Hak Kazandi

30/04/2020 16:26:15 - 15/05/2020 16:26:15 - 9804 Okunma

Yürütücülüğünü Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN’ın yaptığı “Verini Kap, ‘Thon’la Değer Kat-II” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 4005 - Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile nicel temelli araştırmalarla ilgili alanında deneyim ve uzmanlık sahibi eğitmenler tarafından katılımcı akademisyenlere 8 gün süreyle uygulamalı eğitim verilecek. Ideathon ve proje tabanlı yenilikçi öğretim teknikleri kullanılarak, grup çalışmaları ile tüm güne yayılacak programdan katılımcıların en iyi şekilde yararlanmaları ve bilimsel nitelik kazanmaları hedefleniyor. 7 ay sürecek projede 8 günlük kampta oluşturulan gruplar çalışmalarını etkinlikler sonrasında da devam ettirecekler. Edinilen bilgilerin kullanılması ve grupların etkileşimli olarak çalışmalarını devam ettirmesi sonrasında bilimsel ürünlerin ortaya çıkarılması ve yayına hazır hale getirilmesiyle proje süreci sona erecek. Katılımcıların ortaya koyduğu bilimsel çıktılarının yayınlanması projenin amacına hizmet etmekte ve Ülkemizin bilimsel birikimine katkı sunmaktadır.

Bu proje 2019 yılında gerçekleştirilmiş olan Tübitak 4005 “Verini Kap ‘Thon’la Değer Kat” projesinin devamı niteliğindedir,uygulanan birinci projede sosyal bilimler alanındaki akademisyenlere Ülkemizdeki akademik yayın sayısına katkı sağlamak motivasyonuyla eğitimler verilmiş ve çıktıları TÜBİTAK ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.. Projenin somut çıktıları olarak toplam 9 adet makale ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır.

Projenin ekibinde Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN ile birlikte; Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÇAKIREL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Günay KURTULDU, İşletme Bölümü Arş. Gör. Öznur AYDINER ÇAKIREL ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer KIRMACI da yer alıyor.

TÜBİTAK 4005

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.