Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Gençlik Köprüsü Proje Başvuruları

05/06/2020 09:31:15 - 05/06/2020 09:31:15 - 9639 Okunma

Proje Süresi: 1. Temmuz – 30. Kasım 2020

 Korona-Pandemisi nedeniyle ortaya çıkan güncel hareketlilik kısıtlamaları, Türkiye-Almanya gençlik değişimini ayakta tutmak için yaratıcı ve yenilikçi fikirler gerektiriyor. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya bunları birlikte geliştirmeye davet ediyor ve bu amaçla 1 Temmuz – 30 Kasım 2020 tarihleri arasında Alman Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile okul ve okul dışı gençlik çalışmaları alanında gerçekleşecek model projelere hibe veriyor. Dijital gençlik değişimi için yaratıcı yöntemler deneyecek ve bu sayede gençlik değişimi ve buluşmalarında yeni formatlara katkı sağlayacak sekiz projeye 15.000 Avro’ya kadar hibe verilecektir. Projelerin ağ üzerinden irtibatlandırılması ve onlara dijital uzmanlar tarafından profesyonelce yakın destek sağlanmasıyla model projeler fikir alışverişi ve iyi örneklerin toplanmasına katkı sağlayacak ve buluşmaların fiziksel olarak tekrar mümkün olduğu zamanlarda da destekleyici yöntem ve araçlar için zengin bir kaynak teşkil etmesi amaçlanıyor.

Koşullar

Model proje çağrısı okul ve okul dışı eğitim ve gençlik çalışmaları alanında dijital araçlarla Türkiye-Almanya gençlik değişimine ilgi duyan ve bu konuda şimdiden ilk proje fikirleri geliştirmiş olan Almanya ve Türkiye’den kamu yararına çalışan veya kamu sektöründen aktörlere hitap etmektedir. Aranan projeler, belli bir yelpazedeki konuların ötesinde Türkiye-Almanya gençlik değişimi için yeni dijital alanlar ve yöntemler kazandıracak projelerdir. Gençlerin kendileri belirlediği konuları birlikte tartışırken buluşma ve gençlik değişimi yanı sıra birlikte öğrenme ve tecrübe süreçleri ön planda olmalıdır.

Almanya ve Türkiye’den 12 ila 27 yaşları arasında en az 10’ar genç ve genç erişkinin aktif olarak katılması öngörülmektedir.

Başvuru

Başvurular 15 Haziran 2020 tarihine kadar Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ya teslim edilebilir. Bunun için lütfen başvuru formunu ve finansal plan formunu kullanınız ve başvurularınızı cagri@jugendbrucke.de adresine gönderiniz.

İçerik ve çerçeve koşullarıyla ilgili diğer bilgilere başvuruyla ilgili Yönerge ve Açıklamalar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Sorularınız için Irtibat

Katrin Yaşar                                                 

Proje Koordinatörü                                                      

T +49. 211.972676.68

yasar@jugendbruecke.de

 

Defne Yalman

Proje Koordinatörü

T +90 212 522 10 30

yalman@genclikkoprusu.org

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimini yoğunlaştırıyor ve somut projelerle ve mevcut programları bir araya getirmek suretiyle karşılıklı değişim olanaklarını arttırıyor. Gençlik Köprüsü’nün amacı iki ülkede de karşılıklı anlayışın geliştirilmesini ve ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlamak. Şimdiye kadar 300’den fazla projede 7000’den fazla katılımcının değişimini sağladı ve öğrenci ve gençlik değişimi konusunda Almanya ve Türkiye arasında çok önemli bir danışma mercidir.  

Proje Alman Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından finanse edilmektedir. Hibenin verilmesi Alman Dışişleri Bakanlığı’nın hibe onayıyla gerçekleşir. 

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.