10/01/2025 11:53:48 - 10/01/2025 11:53:48 - 78 Okunma

Güney Kore1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla geçici bir düzenleme ile Ufuk Avrupa programına resmi olarak katıldı. Dönüm noktası niteliğindeki bu gelişme, Avrupa ve Güney Kore arasında uluslararası araştırmalar alanındaki iş birliği ve yenilik fırsatlarını artırıyor.

Avrupa Komisyonu ile Güney Kore hükümeti arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda sağlanan bu geçici düzenleme, Güney Koreli araştırmacıların ve kuruluşların Ufuk Avrupa programı kapsamındaki “Alan 2 – Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet” çağrılarına ve faaliyetlerine katılmasına imkân tanıyor ve 2025 Çalışma Programı kapsamında çıkılacak çağrılarla birlikte Güney Kore'nin katılımı da başlıyor. 

Söz konusu iş birliği, iki taraf arasında süregelen güçlü bir ortaklık üzerine inşa edilmiş durumda. 5G ve nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim ve yapay zeka, nanoelektronik ve nano güvenlik, temiz enerjiye geçiş, enfeksiyon hastalıkları ve epigenom araştırmaları ile uydu navigasyonu geçmişte yürütülen ortak çalışmalar arasında.

2025 yılının sonlarına doğru resmi olarak imzalanması beklenen Asosiye Anlaşması ile birlikte Güney Kore'nin Ufuk Avrupa kapsamındaki katılımı antimikrobiyal direnç, otomatik sürüş sistemleri, afetlere karşı dayanıklılık ve güvenlik, kutup araştırmaları gibi yeni alanlara genişleyecek.

TÜBİTAK ve Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF)İkili İş Birliği Programı kapsamında güçlerini birleştirerek Türkiye’deki kuruluşlara Güney Koreli ortaklarla yenilikçi projelerde iş birliği fırsatları sunuyor. TÜBİTAK) ve NRF, bilimmühendislik ve teknoloji alanlarında ortak araştırma önerilerini aktif olarak destekliyor. Güney Kore’nin Ufuk Avrupa programına katılımıyla birlikte, kıtalararası iş birliği potansiyeli de önemli ölçüde artmış durumda. Bu da Türkiye’de yer alan kuruluşların Güney Koreli ortaklarıyla Ufuk Avrupa aracılığıyla ileri düzeyde araştırma, teknolojik yenilik ve bilgi paylaşımı fırsatını beraberinde getiriyor.

Tüm araştırmacılarımızı, Güney Koreli ortaklarıyla iş birliği yaparak, küresel sorunları çözmeyi hedefleyen ve bilim ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayacak projeleri için söz konusu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz.

Ufuk Avrupa Konsorsiyum

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi