20/06/2025 12:00:00 - 20/06/2025 13:04:59 - 23 Okunma

Eureka Network Döngüsel Değer Zinciri Çağrısı, döngüsel ekonomi ilkelerine dayalı, ürün ve hizmetlerin yaşam döngüsünü uzatan, kaynak kullanımını optimize eden, teknoloji ve iş modelleriyle desteklenen yenilikçi Ar-Ge ve inovasyon projeleri desteklenecektir. Bu projeler, önümüzdeki 5 yıl içinde dairesel değer yaratma sistemlerini geliştirmeyi hedeflemelidir.

Eureka’nın önemli destek mekanizmalarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında, “Döngüsel Değer Zinciri ” konulu çağrı, ülkemizin de dâhil olduğu 17 ülkenin katılımıyla 12 Haziran 2025 itibarıyla açılmıştır. Eureka’nın hedefleri doğrultusunda, ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler bu çağrı kapsamında desteklenecektir.

Çağrının Amacı

Bu çağrı, doğrusal ekonomik modelden döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırmak için;

·       Yenilikçi iş modelleri,

·       Dairesel değer zinciri stratejileri,

·       İnsan merkezli dönüşüm,

·       Veri ve teknoloji temelli çözümler geliştiren projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Amaç, geri dönüşümün ötesine geçerek; ürün tasarımı, üretim, kullanım ve yeniden değerlendirme süreçlerinde sürdürülebilirliği sistematik hale getiren çözümlerin hayata geçirilmesini sağlamaktır.

Çağrıya Özel Önemli Hususlar:

·       Proje, tüm ilgili paydaşlara somut faydalar sağlamalıdır.

·        Projede yer alan farklı ülkelerden katılımcılar arasında kurulacak teknolojik iş birliği, bilgi birikiminin artması, ticari potansiyelin gelişmesi veya Ar-Ge altyapısına erişim gibi alanlarda açık bir katma değer sunmalıdır.

·        Geliştirilecek ürün veya süreç yenilikçi olmalı ve ekonomik, teknolojik ya da toplumsal düzeyde anlamlı etki yaratma potansiyeline sahip olmalıdır.

·       Proje süresi en fazla 36 ay ile sınırlıdır.

·       Proje başlamadan önce, tüm ortaklar arasında imzalanmış bir konsorsiyum anlaşması sunulmalıdır. Bu anlaşma; fikri mülkiyet hakları, bilgi birikiminin (know-how) mülkiyeti ve kullanımı gibi unsurları açık biçimde içermelidir.

1719- Eureka Döngüsel Değer Zinciri kodlu çağrıya ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki firmalar, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvuruda bulunabilir. İlgili kurumların başvuruları en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir. Çağrı kapsamında sunulan projelerde sermaye şirketi Yürütücü Kuruluş (Muhatap Kuruluş) olmalıdır.

Proje başvuruları 1719- Eureka Döngüsel Değer Zinciri kodlu ve Eureka Network Döngüsel Değer Zinciri 2025 Ulusal Çağrı Duyurusu  başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir. 

Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.

Eureka Network Projeleri kapsamında açılan Döngüsel Değer Zinciri çağrısına ilişkin oluşturulan platforma buradaki bağlantı üzerinden 7/24 kayıt yaptırabilirsiniz. Platform aracılığıyla  konsorsiyumunuza ortak bulma imkanı sunmanın yanı sıra, proje fikirlerinizi paylaşma fırsatı da sağlayacaktır.  

1719-Eureka Döngüsel Değer Zinciri kodlu çağrıya Ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki firmalar, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvuruda bulunabilir. İlgili kurumların başvuruları en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir. Çağrı kapsamında sunulan projelerde sermaye şirketi Yürütücü Kuruluş (Muhatap Kuruluş) olmalıdır.

Çağrı Başvuru Süreci

Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir: 

1.     Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortakların, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır. 

2.     Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1719-Eureka Döngüsel Değer Zinciri ulusal çağrısına 12 Kasım 2025 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Çağrı Takvimi

Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 12 Haziran 2025 

Çevrim İçi Bilgilendirme Toplantısı (Webinar): 17 Haziran 2025 (GMT:15.00)

Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 30 Eylül 2025 (CEST 17:00)

Ulusal Çağrı Açılış Tarihi: 30 Eylül 2025

Kuruluş Bazlı Ön Kayıt için Son Tarih: 11 Kasım 2025 (Saat: 23.59 TR saati)

Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 12 Kasım 2025 (Saat: 23.59 TR saati)

 

Çağrı Dokümanları

Belge

Ulusal Çağrı Metni Ve Kuralları Ulusal Çağrı Metni Ve Kuralları

Belge

Uluslararası Çağrı Metni

1719 Eureka Network Döngüsel Değer Zinciri

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi