Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Üniversitemizin Ka204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortakliklar Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

16/10/2019 16:43:46 - 16/10/2019 16:43:46 - 21996 Okunma

2019 yılı Avrupa Birliği Projeleri kapsamında, Üniversitemizin yürütücüsü olduğu “Open and Distance Education for Palliative Care at Home” isimli “KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Avrupa Birliği Projesi”, onaylanan projeler içinde en yüksek bütçeyi alarak, kabul edildi.

Projede, palyatif bakım hizmeti veren yetişkinlere ve hastalarına bakmak durumunda olan hasta yakınlarına eğitim vermek, hasta bakımı alanında profesyonel faaliyet gösteren bireylerin yaşam boyu öğrenme ilkeleri bağlamında bilgilerini yenilemek ve iş hayatlarını kolaylaştırmak adına uzaktan ve açık erişim kamuoyu eğitim platformunun geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Avrupa Birliği projeleri kapsamında “Unuttuysan Tıkla” isimli, Üniversitemizin ortağı olduğu proje başvurusu da kabul edildi.

Bu projede de, Alzheimer hastalığının erken döneminde hastalığın ilerlemesini azaltacak mobil uygulamalar geliştirilmesi, aileler için rehber kitap yazılması, gençlerin bilgi ve farkındalığının arttırılmasına yönelik çalışmalar planlanmaktadır.

Aynı zamanda Üniversitemizin yürütücüsü olduğu;

KA103 Erasmus+ Ana Eylem 1 Yükseköğretim için Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, Program Üllkeleri ile Hareketlilik,

KA107 Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği,

KA108 Erasmus+ Yükseköğretim için Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, Program Üllkeleri ile Hareketlilik - Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumları,

kapsamındaki Avrupa Birliği Projeleri de kabul edilmiş bulunmaktadır.

Kabul edilen projelerimiz Üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.

Proje

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.