Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

2020 L’Oréal-Unesco Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları

16/01/2020 11:37:20 - 16/01/2020 11:37:20 - 11712 Okunma

UNESCO ve L’ORÉAL ortaklığında uluslararası “For Women In Science” programının bir uzantısı olan “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları” ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye’de başarıyla yürütülmektedir. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve L’ORÉAL Türkiye işbirliğiyle ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi maksadıyla 2020 yılında da burs verilecektir.

“Yaşam ve Çevre Bilimleri” ile “Fiziki Bilimler” alanlarında araştırma yapmakta olan, burs başvurularına ilişkin ilan yılının 31 Aralık (2019) günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olan üçer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 75.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Araştırma alanları şunlardır:

Yaşam ve Çevre Bilimleri: Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Ekoloji, Farmakoloji, Fizyoloji, Sağlık Enformatiği dâhil Biyoinformatik, Nörobiyoloji, Biyoloji’de Biyomedikal ve Yapay Zekâ araştırmaları.

Fiziki Bilimler: Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç)  ve Mühendislik, Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller, Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2020 olan L’ORÉAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları başvuruları aşağıda sunulan başvuru adresinden online yapılmaktadır.

Detaylı inceleme için tıklayın.

PROE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.