Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Tübitak Projelerinde Çalışacak Lisans Öğrencileri Star Bursiyeri Olabilecek

04/11/2020 10:26:00 - 04/11/2020 10:26:00 - 4934 Okunma

TÜBİTAK web sitesinde yayınlanan STAR Programı’nın yeni çağrısına göre, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencileri, aylık burs ile desteklenecek.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen STAR programının yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor. Çağrıda, lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

Lisans öğrencileri ile TÜBİTAK projelerini buluşturan bir portal oluşturuldu

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Projesine, STAR aracılığıyla lisans öğrencisi alımı yapmak isteyen proje yürütücüleri de projelerinin portalda yer alması için star@tubitak.gov.tr adresine mail atabilirler.

lanında uzman panelist/danışmanlar tarafından Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralamasına göre yapılacak değerlendirmenin ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süresince aylık 750 TL ile desteklenecek. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacak.

Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 2-30 Kasım tarihleri arasında çevrim içi olarak alınacak. Programa dair detaylı bilgi programın web sayfasında yer alıyor.
 

TÜBİTAK STAR

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.