Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Ve İhtisaslaşma Programı Gıda Odak Alanı Sektörler Ile Çalıştay Günleri

19/01/2021 20:46:24 - 19/01/2021 20:46:24 - 3995 Okunma

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı

Gıda Odak Alanı

Sektörler ile Çalıştay Günleri

Kırklareli Üniversitesi 23.01.2020 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile birlikte eşgüdüm halinde yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" programı kapsamında “GIDA” odak alanında ihtisaslaşacak Yükseköğretim Kurumu olarak belirlenmiştir. Program kapsamında Kırklareli Üniversitesi ve TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından yürütülen proje ile Kırklareli Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Ar-Ge Stratejisi ve Yol Haritası hazırlanmaktadır. Kırklareli ilinde gıda alanında gelecek vaat eden 5 sektör (Bitkisel Yağ, Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Arıcılık Ürünleri, Bağcılık Ürünleri) ekonomik veriler ve üniversitenin yetkinlikleri açısından önceliklendirilmiştir.

Bir bölgede yeni ve yüksek potansiyelli ekonomik faaliyetlerin seçilmesi ve kaynakların verimli alanlara yönlendirilmesi, bölgesel rekabetçilik ve katma değer açısından kritik adımlardır. Bu nedenle bölge içinde yer alan araştırma kuruluşlarının ve Üniversitenin Ar-Ge stratejilerini bölgesel ihtiyaçlara uygun olarak şekillendirmeleri önem taşımaktadır.

Sektörler ile çalıştay, anket ve saha görüşmeleri yapılacak ve çalışmalar TÜBİTAK – TÜSSİDE uzmanlarının yönlendirmesi ile yürütülecektir. Seçilen sektörlerin bölgesel ve ulusal rekabetçilik açısından mevcut durumları değerlendirilecek, sektörlerin daha rekabetçi olması için gerekli olan ihtiyaçlar belirlenerek Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği imkanları ele alınacaktır.

26.01.2021- 03.02.2021 tarihleri arasında belirlenen sektör temsilcilerinin katılımı ile 5 adet çalıştay düzenlenecektir.

Çalıştay

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.