Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

İstatistik Ideathon Etkinlik Kampı 2021 Gerçekleştirildi

15/10/2021 16:59:49 - 18/10/2021 16:59:49 - 689 Okunma

Üniversitemiz tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Verini Kap ‘Thon’la Değer Kat II” Projesi İstatistik Ideathon Etkinlik Kampı, 1-9 Ekim 2021 tarihleri arasında Kırklareli Royal Bilgiç Otel’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden sosyal bilimler alanında çalışan akademisyenlerin katılımcı olarak yer aldığı kampın açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü Dr. Öznur AYDINER ÇAKIREL, projeye ilginin yoğun olduğunu, yaklaşık yüz başvuru arasından 21 katılımcının projeye katılmaya hak kazandığını ifade etti. Projenin içeriği ve işleyişi hakkında bilgi veren AYDINER ÇAKIREL, başta kendilerine her zaman destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere, projeyi destekleyen TÜBİTAK’a ve proje ekibine teşekkürlerini sundu. Rektör Yardımcımız ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR gerçekleştirdiği konuşmasında ise; başvurulduğu yıl itibariyle TÜBİTAK tarafından desteklenen 22 projeden birinin de Kırklareli Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor olmasının önemli bir başarı olduğuna vurgu yaparak, katılımcı akademisyenlerin yenilikçi yaklaşımlarla alacakları eğitimlerin akademik hayatlarında da önemli bir yer tutacağı inancında olduğunu belirtti. Konuşmalar ve tanışma etkinliği sonrasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Barış GÜLMEZ’in “Akademik Çalışma Nasıl Olur? Sosyal Bilimlerde Makale Yazımı Üzerine” başlıklı açılış dersi gerçekleştirildi.

Kamp etkinlikleri kapsamında, alanında uzman hocaların gün boyu verdiği eğitimler sonrasında akşam saatlerinde uzman eğitmenler eşliğinde grup çalışmaları gerçekleştirildi. Kampın yedinci gününde İğneada Longoz Ormanları gezisi düzenlenmiş; kampın son günlerinde ise grup sunumları ve ideathon sunumları yapılarak, kapanış günü ilk üçe giren gruplara ve çalışmalara başarı belgesi verilmiştir. Kapanış günü ayrıca proje uzmanları tarafından projede görev alan rehberlere, eğitmenlere ve katılımcılara katılım belgesi takdimi yapılarak proje etkinliği başarı ile sonlandırılmıştır. 

TÜBİTAK 4005 İstatistik

Facebook Twitter Google Plus
ideathon
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.