Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Haydi, Gelecek İçin Biyobozunur Plastik Kullanalım! (Let's Use Biodegradable Plastic For The Future / Futurebio) Projesi Erasmus+ Ka220-Hed Kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Desteklenmeye Hak Kazanmıştır.

30/12/2021 12:52:41 - 30/12/2021 12:52:41 - 612 Okunma

Haydi, gelecek için biyobozunur plastik kullanalım! (Let's Use Biodegradable Plastic for the Future / FutureBio) projesi Erasmus+ KA220-HED (Yükseköğretim İçin İşbirliği Ortaklıkları) kapsamında, 2021-1-TR01-KA220-HED-000032160 referans numarası ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. 24 ay süre ile yürütülecek projenin bütçesi 368,253.0 EURO’dur.

Karbon ayak izini azaltmak, sürdürülebilir bir gelecek ve daha yeşil bir dünya için geliştirilen FutureBio projesinin temel amacı toplumu, biyolojik olarak parçalanabilen plastikler hakkında sistematik ve bilimsel bir çözüm olarak bilgilendirmek ve bir eğitim platformu oluşturmaktır. Pamukkale Üniversitesi koordinatörlüğünde Türkiye’den Kırklareli Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi; İtalya’dan Cosvitec Societa Consortile Arl, Fondazione Bruno Kessler, Universita Degli Studi Di Trento ve Indivenire srl; Almanya’dan Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg; Romanya’dan Unıversitatea Tehnica Cluj-Napoca; Finlandiya’dan CTRL Reality Oy ve bağlantılı ortak olarak İsviçre’den University of Applied Sciences of Southern Switzerland proje ortağı olarak görev alacaklardır.

Projenin Yürütücüsü Türkiye ekibi, Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Arzum IŞITAN’ın koordinatörlüğünde, Kırklareli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Evren ÇAĞLARER ve Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin ÖZTEKİN’den oluşmaktadır.

Avrupa Yeşil Mutabakatına göre, atıkların azaltılması, karbon ayak izi emisyonlarının telafi edilmesi, kaynakların korunması ve sürdürülebilirlik, AB için şimdi ve gelecekte temel önceliklerdir.

Daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya için biyopolimerler geliştirilmeli ve kullanılmalıdır. FutureBio projesi bu temel önceliklere katkı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Proje, üniversite öğrencileri, akademik personel, sektör çalışanları ve toplum arasında yenilikçi uygulamalardan yararlanmayı ve yerinde eğitimlerle akademisyenlerin ve öğrencilerin yetkinliklerini artırmayı hedeflemektedir. Bu proje, Avrupa Birliği'nin eğitim ve öğretim alanında bireylerin ve grupların öğrenme faaliyetlerinde iş birliğini geliştirme, kaliteyi artırma ve yeniliği teşvik etme stratejisine uygun olarak hazırlanmıştır.

Projenin hazırlanmasında, özellikle Covid-19'un yol açtığı zorluklar ve krizler, “Dijital Eğitim Eylem Planı” doğrultusunda dijital eğitimin önemi dikkate alınmıştır. Bu konuları göz önünde bulundurarak proje kapsamında üniversite öğrencileri ve sanayi çalışanları için yüksek performanslı bir dijital teknoloji geliştirilecektir. Avrupa'da polimer ve biyopolimer ve bunların üretim teknolojileri hakkında bilgi veren üniversite ve sanayi kuruluşlarının eğitimine yönelik yüksek kaliteli dijital teknolojiler geliştirilmesi ve dijital araçlarla eğitimde kapasitenin ve esnekliğin arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında çevrimiçi eğitim materyalleri, laboratuvar videoları, sanal gerçeklik araçları ve ders kitabı hazırlanacaktır. Proje çıktıları web sitesi üzerinden herkesin erişimine açık olacaktır. Ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesinde bilgilendirme toplantıları, yarışmalar ve farkındalığı arttıracak çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilecektir.

 

Eramus+ KA220

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.