Açık Teklif Çağrısı: Dijital Avrupa Güven

Yayınlanma Tarihi: 09/12/2021

Son Başvuru Tarihi: 22/02/2022

KAPSAM VE AMAÇ

Dijital Avrupa Programı; enerji, iklim değişikliği ve çevre, imalat, tarım ve sağlık gibi kritik sektörler için en iyi şekilde kullanılması amacıyla yapay zekâ, siber güvenlik, gelişmiş bilgi işlem, veri altyapısı, yönetişim ve veri işleme gibi teknolojilere odaklanarak AB’nin dijital kapasitesini önemli ölçüde güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Dijital Avrupa Programı, AB’deki endüstriyel ekosistemin dijital dönüşümünün desteklenmesi için stratejik önem taşımaktadır. Mevcut program ayrıca gelişmiş teknolojilerde çalışacak iş gücünün geliştirilmesini amaçlamaktadır. Program ayrıca güçlendirilmiş bir Avrupa Dijital Yenilikçi Merkezleri ağı ile özel sektörü, KOBİ’leri ve kamu idarelerini desteklemektedir.

Faaliyet tanımları / Uygun Faaliyetler

• Bölgesel, ulusal, çok uluslu ve AB düzeyinde yanlış bilgilendirme kampanyalarının tespit edilmesi, analiz ve ifşa edilmesi ve bunların toplum ve demokrasi üzerindeki etkilerinin analiz edilmesi,
  • Kapsanan bölge veya dil alanı için özel olarak hazırlanmış medya okuryazarlığı kampanyalarının desteklenmesi,
  • Çevrimiçi fırsatlar ve riskler hakkında çocuklar, ebeveynler, öğretmenler ve çocuklarla çalışan diğer profesyoneller arasında çevrimiçi fırsatlar ve riskler hakkında farkındalık yaratma merkezinin oluşturulması,
  • Çocukların dijital teknolojileri ve hizmetleri kullanımıyla ilgili konularda çocuklara, ebeveynlere ve diğer yetişkinler için bir yardım hattının kurulması.

Beklenen Sonuçlar

• Ulusal/çokuluslu düzeyde bir web sitesi ve iletişim kampanyası da dâhil olmak üzere ulusal/çokuluslu merkezlerin oluşturulması,
  • Herhangi bir risk analizi de dâhil olmak üzere veri ve sistem mimarilerinin oluşturulması,
  • Yaygın olarak uygulanabilir bir çerçeve konseptine dayalı olarak açık Avrupa veya küresel standartlar, sınıflandırmalar ve terminolojiler,,
  • Yanlış bilgilendirmelerin etkisini sınırlamak için çevrimiçi platformlar tarafından uygulanan politikaları izlemek amacıyla yıllık raporların sunulması.

UYGUNLUK & KATILIM KOŞULLARI

Başvuruya uygun olabilmek için, başvuru sahipleri (yararlanıcılar ve bağlı kuruluşlar):

• Tüzel kişi olmak (kamu veya özel kuruluşlar)
  • Uygun ülkelerden birinde kurulmuş olmak
    • AB Üye Devletleri (Denizaşırı ülkeler ve bölgeler de dahil)
    • AB Üyesi olmayan devletler
      • AEA ülkeleri ve Dijital Avrupa Programı ile ilişkili ülkeler veya bir ortaklık anlaşması için devam eden müzakerelerde bulunan ve anlaşmanın hibe imzasından önce yürürlüğe girdiği ülkeler.

FİNANSMAN & KAYNAK TAHSİSİ

Bu teklif çağrısı için ayrılan toplam bütçe 37.000.000 avro’dur.

Çağrı İsmi

Kontratların imzalanması

Eylül 2022

ORTAK ARAMA

Proje ortaklıkları için Finansman ve İhale Portalında yer alan Ortak Arama (Partner Search) sekmesinde yer alan ilanlara bakabilirsiniz, ilan girişi yapabilirsiniz.

DETAYLI BİLGİLER

Avrupa Dijital Medya Gözlemevi – ulusal ve çok uluslu merkezler

Güvenli İnternet Merkezleri

Çevrimiçi Veri Değişimi Yoluyla e-Adalet İletişimi

Dijital Ürün Pasaportu: sürdürülebilir ve döngüsel sistemler

Çağrı Metni

ÜLKE KOORDİNATÖRÜ

Bu çağrı için ülke koordinatörü: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’dir.

Detaylı bilgi ve olası güncellemeler için lütfen tıklayınız.

Dijital Europe Programme TRUST