Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Sinir Ötesi İşbirliği Programlarina Yönelik Tanitim Etkinliği Gerçekleştirildi

08/06/2022 12:52:29 - 09/06/2022 12:52:29 - 649 Okunma

Ülkemizin katılım sağladığı sınır ötesi işbirliği programlarının 2021-2027 dönemine yönelik tanıtım etkinliği, 07 Haziran 2022 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinlik, Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet Faruk SAYGIN, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf GÜLER ve Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent ÖZCAN’ın yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Birimi Başkanı Laurent GUIRKINGER ve Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı'ndan Nikolay TSANKOV’un konuşmalarıyla başladı.

Etkinlikte, “Interreg Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı” ve ülkemizin katılımı öngörülen “Interreg NEXT Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı”na ilişkin bilgiler verildi. Düzenlenen panellerde sınır ötesi işbirliği programları kapsamında daha önce proje uygulamış yararlanıcılar, programlar kapsamındaki tecrübelerini paylaşarak önümüzdeki dönemde uygulanacak projelere ışık tuttu. Sınır ötesi işbirliği programlarının potansiyel yararlanıcıları olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, eğitim kurumları, iş destekleme kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler etkinliğe katılarak, 2022 yılı sonunda başlayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi aldı.

Üniversitemiz, Interreg Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemi hazırlıkları kapsamında Ortak Çalışma Grubunda yer alarak, Program Belgesi taslağının hazırlık sürecine aktif katkı sağladı.

Düzenlenen etkinliğe Üniversitemizi temsilen Rektörlük Makamı Projeler alanında Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi personeli Öğr. Gör. Dr. Yasemin KEŞKEK KARABULUT katılım gösterdi.

INTERREG IPA

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.