Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Cetpartnership Bilgilendirme Etkinlikleri

22/07/2022 12:25:22 - 22/07/2022 12:25:22 - 153 Okunma
  • CETPartnership TRI 2 ve TRI 7 Ulusal Bilgilendirme Etkinliği

TRI 2 kapsamında, başta rüzgâr, okyanus, deniz (offshore) ve güneş enerjisi (PV ve CSP) teknolojileri olmak üzere yenilenebilir enerji teknolojileri özelindeki performans ve teknoloji geliştirme konularına odaklanılması amaçlanmaktadır. Bu sayede, yenilenebilir enerji teknolojilerinde Avrupa’nın liderliğinin güçlendirerek verimli, sürdürülebilir ve maliyet açısından rekabetçi teknolojilerin sağlanmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

TRI 7 kapsamında ise; konut ve konut dışı sektörde enerji üretme, depolama ve verimli kullanma yeteneği gelişmiş, mevcut ve yeni binaların enerji sisteminde aktif bir unsur haline gelmesi için çözümler ve teknolojilerin geliştirilmesi planlanmaktadır.

1 Ağustos 2022 pazartesi günü saat 10:00’da ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek etkinliğe kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt Formunu etkin bir şekilde doldurmayan katılımcıların başvuruları maalesef olumsuz değerlendirilecektir. İlaveten, etkinlik Türkçe olarak gerçekleştirilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

  • CETPartnership TRI 1, TRI 4 ve TRI 5 Ulusal Bilgilendirme Etkinliği

TRI 1 kapsamında, tüm enerji ağları arasında yüksek düzeyde entegrasyona sahip (örneğin; elektrik şebekelerini gaz, ısıtma ve soğutma şebekeleriyle birleştiren, enerji depolama ve güç dönüştürme süreçleriyle destekleyen), gelecekteki düşük karbonlu enerji sistemlerinin bel kemiği olacak optimize edilmiş elektrik dağıtım/iletim şebekelerinin ve enerji sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların desteklenmesi planlanmaktadır.

TRI 4, iklim nötrlüğe geçiş sürecini desteklemek ve hızlandırmak hedefi doğrultusunda Avrupa’daki ısıtma ve soğutma sistemlerinde bu yöndeki çevrimi sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu TRI altında çıkılacak çağrı modülü, üretim teknolojilerinden nihai kullanıma kadar her ölçekteki tüm ısıtma ve soğutma teknolojilerine ve bunların enerji sistemine bağlantısına kadar olan geniş bir alanı kapsayacaktır.

TRI 5 kapsamında, yerel ve bölgesel arzda yenilenebilir enerjinin payının 2030 yılına kadar %100’e kadar artırabilmek amacıyla entegre enerji sistemlerinin geliştirilmesi ve doğrulanması amaçlanmaktadır. TRI 5 altında açılacak olan çağrı modülünde, esneklik ve sektör birleştirme seçeneklerinin kullanılarak bölgesel enerji arzında yenilenebilir enerjinin payının büyük oranda artırıldığı entegre sistem çözümlerinin geliştirilmesine odaklanılması beklenmektedir.

2 Ağustos 2022 Salı günü saat 10:00’da ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek etkinliğe kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt Formunu etkin bir şekilde doldurmayan katılımcıların başvuruları maalesef olumsuz değerlendirilecektir. İlaveten, etkinlik Türkçe olarak gerçekleştirilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

  • CETPartnership TRI 3 ve TRI 6 Ulusal Bilgilendirme Etkinliği

TRI 3 kapsamında, iklim nötr bir enerji sistemini temin etmek amacıyla, enerji depolama teknolojileri, hidrojen, Karbon Tutma ve Kullanma (CCU) ile Karbon Tutma ve Depolama (CCS) ve çeşitli yenilenebilir yakıt kullanımının yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılmasına yönelik proje önerileri değerlendirilecektir.

TRI 6 kapsamında ise karbon nötr hedefine ulaşılması noktasında karbondan arındırılması zor endüstriyel bölgelerde ve üretim tesislerinde, hibrit ve yeni teknolojik çözümler sunan entegre enerji sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çözünmler içeren projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

3 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek etkinliğe kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt Formunu etkin bir şekilde doldurmayan katılımcıların başvuruları maalesef olumsuz değerlendirilecektir. İlaveten, etkinlik Türkçe olarak gerçekleştirilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

  • CETPartnership Ulusal Başvuru Süreci Bilgilendirme Etkinliği

Bahse konu genel açılış etkinliği öncesinde, TÜBİTAK tarafından, CETPartnership 2022 Çağrısı alt modülleri ve ulusal çağrı başvuru sürecine dair bilgilendirmelerde bulunmak üzere 1-4 Ağustos 2022 tarihleri arasında bir dizi çevrim içi Ulusal Bilgilendirme Etkinliği düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliklerden sonuncusu CETPartnership Genel Bilgilendirme sunumu ile TÜBİTAK 1071 Programı başvuru sürecine ilişkin gerçekleştirilecektir.

4 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 10:00’da ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek etkinliğe kayıt yaptırılması zorunludur. Kayıt Formunu etkin bir şekilde doldurmayan katılımcıların başvuruları maalesef olumsuz değerlendirilecektir. İlaveten, etkinlik Türkçe olarak gerçekleştirilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Her etkinlik için ayrı kayıt yaptırılması zorunludur.

 

CETPartnership 1071 Ufuk Avrupa

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.