Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı Kasım Aralık Dönemi

11/11/2022 14:24:43 - 11/11/2022 14:24:43 - 175 Okunma

Trakya Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı-01 ve Teknik Destek Programı-02 (İşletmelere Yönelik Danışmanlık Programı) programlarını 21.07.2022 tarihinde ilan etmiştir. Programlar kapsamında yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeni ile hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanması amaçlanmaktadır.

2022 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI-01 KÜNYESİ

PROGRAMIN REFERANS NUMARASI

TR21-22-TD-01

PROGRAMIN AMACI

TR21 Trakya Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır.

PROGRAMIN ÖNCELİKLERİ

1. Kurumun insan kaynakları ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri

2. Yenilik ve iyi örnek uygulamalarının kuruma transferine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri

TOPLAM BÜTÇE

1.000.000 TL

AZAMİ DESTEK MALİYETİ

Mesleki Gelişim Eğitimleri:  35.000 TL

Kişisel Gelişim Eğitimleri:  20.000 TL

PROJE SÜRESİ

Azami 3 ay

UYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ VE VARSA ORTAKLARI

Yerel Yönetimler ve Mahalli İdare Birlikleri

Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri

Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları

Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları

Sivil Toplum Kuruluşları

Organize Sanayi Bölgeleri

Küçük Sanayi Siteleri

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknoparklar), Teknoloji Transfer Ofisleri

Serbest Bölge İşleticileri

İş Geliştirme Merkezleri

Birlik ve Kooperatifler

ÖNEMLİ UYARI: İl ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren okul, merkez, birim vb. yapılar bu program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortak değildir.

Başvuru Şekli ve Süresi

Başvuru sahiplerinin; başvurularını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’ne (KAYS) (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) girmeleri gerekmektedir. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üretecek olup bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacaktırKAYS’a başvuru girişinin, başvuru rehberlerinde belirtilen son başvuru tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. KAYS üzerinden başvuru yapıldıktan sonra, KAYS tarafından üretilen taahhütnamenin çıktısı alınarak kurum yetkilisi tarafından ıslak imzalanıp kurum kaşesi/mührü vurularak aşağıda belirtilen Ajans adresine elden veya posta yolu ile en geç ilgili dönemin taahhütname son teslim tarihine kadar ulaştırılması zorunludur. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalı ve mühürlü olarak Ajansa teslim edilmesiyle tamamlanır.

2022 Yılı Teknik Destek Programları Başvuru Dönemleri

Her iki Teknik Destek Programı başvuruları, programların ilan edildiği tarihten itibaren sürekli olarak alınır ve ikişer aylık başvuru dönemlerinin sona ermesinden sonra değerlendirilir. 2022 yılı başvuru dönemleri ve son başvuru tarih ve saatleri aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir:

Dönem

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) Son Başvuru Tarihi