Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Araştırma Altyapıları Çevrimiçi Bilgi Günü

25/11/2022 16:09:28 - 25/11/2022 16:28:46 - 111 Okunma

Düzenlenecek bilgi gününde 2023-2024 Çalışma programı içerisinde yer alacak 2023 yılı çağrılarına odaklanılacaktır.

Etkinlik Hakkında

Ufuk Avrupa Araştırma Altyapıları Alanı, Avrupa'da entegre, birlikte çalışabilir ve etkili bir Araştırma Altyapıları ve Teknoloji Altyapıları ekosisteminin geliştirilmesini desteklemektedir. Bilgi günü, 2023-2024 Çalışma programının farklı destinasyonları için aşağıdaki hedeflerde yer alan 2023 çağrılarına odaklanacaktır.

INFRADEV - Avrupa araştırma altyapıları ortamını geliştirmeyi, pekiştirmeyi ve optimize etmeyi ve küresel liderliği sürdürmeyi hedeflemektedir.

INFRASERV - Sağlık araştırmalarını desteklemek, yeşil geçişi ve dijital dönüşümü hızlandırmak ve sınır bilgisini ilerletmek için Araştırma Altyapıları hizmetleri sunmak hedeflenmektedir.

INFRATECH - Araştırma Altyapıları için yeni nesil bilimsel enstrümantasyon, araçlar, yöntemler ve gelişmiş dijital çözümlerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

INFRAEOSC – Operasyonel, açık ve FAIR (FAIR Data-bulunabilirlik (findability), erişilebilirlik (accessibility) , birlikte çalışabilirlik (interoperability), yeniden kullanılabilir) bir Avrupa Açık Bilim Bulut ekosistemi sağlamayı hedeflemektedir.

Ayrıca Bilgi Günü, 2023 Araştırma Altyapıları çağrılarının sunulması, değerlendirilmesi ve yönetimi hakkında detaylı bilgiler sunacaktır.

Bilgi gününün programına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

Daha fazla bilgi

 

Ufuk Avrupa Altyapı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.