Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Küme 5: İklim, Enerji Ve Mobilite Ulusal Bilgi Günü

30/12/2022 10:14:05 - 30/12/2022 10:41:53 - 131 Okunma

9-10 Ocak 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından Küme 5: İklim, Enerji ve Mobilite 2023 yılı çağrılarına yönelik olarak bir bilgi günü etkinliği düzenlenecektir.


Etkinlik kapsamında, Avrupa Komisyonu’nun 2023 yılı için 1.3 Milyar Avro’nun üzerinde bütçe ayırdığı çağrılar hakkında Küme 5 Ulusal İrtibat Noktaları tarafından bilgi verilmesi ve daha önce Küme 5 kapsamında projesi desteklenen yürütücüler tarafından tecrübe paylaşımında bulunulması planlanmaktadır.

9 Ocak 2023 tarihinde Küme 5 kapsamında Hedef 2, Hedef 4 ve Hedef 5, 10 Ocak 2023 tarihinde ise Hedef 1, Hedef 3 ve Hedef 6 çağrı konularına yönelik bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız

Etkinlik taslak programı için lütfen tıklayınız

2023-2024 Dönemi çağrı başlıklarının yer aldığı Küme 5 Çalışma Programına erişmek ve çağrıları incelemek için lütfen tıklayınız

Kayıtlı kullanıcılara etkinliğe katılabilmelerini sağlayacak Zoom linki etkinlikten önce gönderilecektir.

Not: Küme 5 altında açılan çağrılar altı ana başlık kapsamında yayınlanmakta olup bu ana başlıklar Hedef veya Destinasyon olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu ana başlıklar aşağıdaki hedefler altında toplanmıştır:

Destination 1– Climate sciences and responses for the transformation towards climate neutrality (Hedef 1-İklim Bilimi ve İklim Nötrlüğe Geçiş) alanında beklenen etki yer sistem bilimleri, iklim nötrlüğe geçiş, iklim değişikliğine uyum, iklim servisleri, iklim aksiyonu için sosyal bilimler ve iklim-ekosistem etkileşiminin anlaşılması konularına katkı sağlamaktır.
Destination 2- Cross-sectoral solutions for the climate transition (Hedef 2-İklim geçişine yönelik sektörlerarası çözümler) altında;iklim nötrlüğe, temiz ve sürdürülebilir geçişe katkıda bulunan iklim, enerji ve ulaşımın batarya, hidrojen ve geri dönüşüm alanında kesişen çözümleri desteklenmektedir.
Destination 3- Sustainable, secure and competitive energy supply (Hedef 3-Sürdürülebilir, Güvenli ve Rekabetçi Enerji Arzı) altında fosil tabanlı enerji teknolojilerinin yerini, düşük maliyetli ve yüksek verimli yenilenebilir enerji teknolojilerinin; esnek ve akıllı enerji sistemleri ile şebekelerin alması ve enerji depolama sistemlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Destination 4– Efficient, sustainable and inclusive energy use (Hedef 4-Verimli Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Enerji Kullanımı altında mevcut Avrupa bina stokunun sürdürülebilir yenilenmesini sağlamak  ve sanayide termal enerji yönetiminin sağlanması için yenilikçi ve akıllı çözümler geliştirmesi hedeflenmektedir.
Destination 5– Clean and competitive solutions for all transport modes (Hedef 5-Ulaşım modlarında temiz ve rekabetçi çözümler) destinasyonu altında; tüm ulaşım modlarında, alternatif teknolojilerin kullanımı ile; kara yolu, deniz yolu ve hava yolu taşımacılığında  ulaşım kaynaklı emisyonların ve fosil yakıtlara bağımlılığının azaltılması amaçlanmaktadır.
Destination 6– Safe, Resilient Transport and Smart Mobility services for passengers and goods (Hedef 6-Emniyetli, dirençli, akıllı ve entegre ulaşım sistemleri) altında otonom ve bağlantılı araçlar, ulaşım sağlığı ve güvenliği, akıllı mobilite odağında yük ve yolcu taşımacılığında ulaşım hizmetlerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

İletişim

Küme 5 kapsamındaki genel sorularınız için: ncpcem@tubitak.gov.tr

İklim Alanı Özelindeki sorularınız için: ncpenv@tubitak.gov.tr

Enerji Alanı Özelindeki sorularınız için: ncpenergy@tubitak.gov.tr

Mobilite Alanı Özelindeki sorularınız için: ncptransport@tubitak.gov.tr

Ufuk Avrupa Küme 5

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.