Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Japonya Bilim Ve Teknoloji Ajansı J-Rapid Çağrısı Kapsamında Deprem Konulu Acil Ortak Araştırma Projeleri Destekleniyor

07/04/2023 15:09:50 - 07/04/2023 15:15:34 - 200 Okunma

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri kapsamında Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı (Japan Science and Technology Agency-JST) tarafından “International Urgent Joint Research and Investigation Support Program (J-RAPID)” ortak araştırma çağrısı başvuruya açılmıştır. Çağrı 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurulara açık olacaktır.

Japonya’daki araştırmacıların J-Rapid çağrısına başvurabilmeleri için TÜBİTAK’ın herhangi bir Ar-Ge destek programı desteğiyle devam eden veya tamamlanmış deprem konulu projesi olan bir Türk ortaklarının olması gerekmektedir.  (Tamamlanmış projenin 1 Mart 2022 tarihi ve sonrasında tamamlanmış olması gerekmektedir.

Halihazırda devam eden/tamamlanmış deprem konulu TÜBİTAK destekli projesi olmayan araştırmacılarımız ise TÜBİTAK tarafından sunulan herhangi bir Ar-Ge destek programı çağrısından faydalanabilecektir. Ancak sonuçların en geç 9 Haziran 2023 tarihinde JST’ye bildirilmiş olması gerektiğinden 1002-A Hızlı Destek Modülü ve 1002 – B Acil Destek Modülü gibi değerlendirme süreci hızlı sonuçlanan çağrıların tercih edilmesi önerilmektedir. (Bu durumda, Japon ortak tarafından sunulan J-Rapid başvurusunun desteklenebilmesi için Türk ortağın başvurusu için de TÜBİTAK tarafından destek kararının çıkmış olması gerekmektedir.)

Sadece Japonca dilinde olan J-Rapid Programı web sayfasına Japon ortaklarınızı yönlendirebilirsiniz.

Destek için;

TÜBİTAK tarafında murat.tiltak@tubitak.gov.tr, JST tarafında ise rapid@jst.go.jp ile irtibata geçebilirsiniz.

J-Rapid Japonya

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.