Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Küme 5 Cetpartnership 2023 Yılı Ortak Çağrısı

19/04/2023 14:06:44 - 19/04/2023 14:06:44 - 101 Okunma

Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.

Bahse konu ortaklık, aynı zamanda Avrupa Stratejik Enerji Teknoloji Planını (SET Plan) da desteklemeyi amaçlayan bir ortak fonlama ortaklığı olup ilk çağrısına 2022 yılı Eylül ayında çıkmıştır.

Ortaklık kapsamında, yakın bir gelecekte 2023 çağrısına çıkılması planlanmakta olup çağrıya ilişin ilişkin bilgi ve güncellemelere ise buradan ulaşılabilecektir. Açılacak olan çağrıda, geçen seneki ilk çağrıda olduğu gibi temiz enerji odağındaki farklı enerji teknolojileri ve/veya sistemleri ile ilgili çağrı modüllerine yer verilecektir. Uluslararası ve ulusal başvurular birbirini takip eden dönemler dahlinde ikişer aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Ortak çağrı hakkındaki gelişmeleri takip etmek için CETPartnership Joint Call 2023 sayfasını takip etmeyi unutmayın.

 

Ufuk Avrupa Küme 5 CETPartnership

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.