Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Cetpartnership Call 2023 Ortak Çağrısı Kapsamında Tri3 & 6 Özelinde Bilgilendirme Etkinliği

05/05/2023 16:16:11 - 05/05/2023 16:18:00 - 81 Okunma

Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.

Bahse konu ortaklık, aynı zamanda Avrupa Stratejik Enerji Teknoloji Planını (SET Plan) da desteklemeyi amaçlayan bir ortak fonlama ortaklığı olup ilk çağrısına 2022 yılı Eylül ayında çıkmıştır.

Daha evvel de belirtildiği üzere, CETPartnership altında açılan/açılacak olan çağrılar için modüler bir sistem belirlenmiş olup 2022-2027 döneminde her yıl için bir iki aşamalı ortak çağrıya çıkılması öngörülmektedir. Bu kapsamda, Geçiş İnisiyatifi (TRI) denilen proje konsorsiyumu üyesi ülkelerden müteşekkil tematik çalışma grupları kurulmuş ve her TRI'nın kendi modülü özelinde çağrı önerisinde bulunması ve tüm çağrıların bir araya getirilerek ortak bir çağrı duyurusuna çıkılması konusunda mutabık kalınmıştır.

Ortaklık kapsamında, yakın bir gelecekte 2023 çağrısına çıkılması planlanmakta olup çağrıya ilişin ilişkin bilgi ve güncellemelere ise buradan ulaşılabilecektir. Açılacak olan çağrıda, geçen seneki ilk çağrıda olduğu gibi temiz enerji odağındaki farklı enerji teknolojileri ve/veya sistemleri ile ilgili çağrı modüllerine yer verilecektir. Uluslararası ve ulusal başvurular birbirini takip eden dönemler dahlinde ikişer aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede, bahse konu ortaklık altında yer alan TRI 3: Depolama teknolojileri, yenilenebilir yakıtlar ve CCU/CCS ile iklim nötrlüğü sağlama ve TRI 6: Entegre endüstriyel enerji sistemleri Geçiş İnisiyatifleri kapsamında çıkılacak olan 2023 çağrısı dahlinde 8 Mayıs 2023 tarihinde 14:00-15:00 (TSİ) saatleri arasında bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.

Etkinliğe katılım sağlamak ve gündeme ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

CETPartnership Call 2023

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.