Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

“Damak Çatlatan Kurabiyeler" Adli Atölye Etkinliği Düzenlendi

05/05/2023 13:40:01 - 08/05/2023 13:40:01 - 795 Okunma

Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim gören özel gereksinimli  öğrenciler, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen “Damak Çatlatan Kurabiyeler” başlıklı atölye etkinliğinde uygulamalı olarak kurabiye yapmayı öğrendiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No’lu projeyle Üniversitemize kazandırılan Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında 5 Nisan 2023 Cuma günü düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli öğrencilere kurabiye yapma eğitimini Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, Öğr. Gör. Raşit BAKAN ve Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK verdi.

Özel eğitim farkındalığı oluşturmanın amaçlandığı atölye etkinliğinde öğrenciler kurabiye hamuru hazırlamanın detaylarını keşfederek, çeşitli şekiller ile tuzlu ve tatlı kurabiyeler yaptılar. Üniversite ortamında sosyalleşme imkanı elde eden öğrenciler, eğlenceli, güzel ve keyifli bir gün geçirdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Etkinliğe Katıldı

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN de katılım gösterdi. Öğrencilerle yakından ilgilenerek, kurabiyelerin tadına bakan Rektörümüz ŞENGÖRÜR, özel gereksinimli öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi noktasında Kırklareli Üniversitesi olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

SOGEP Gastronomi KLU TRAKYA KALKINMA AJANSI

Facebook Twitter Google Plus
gastronomi workshop
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.