Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

European Research Council 2024 Çağrıları

18/05/2023 15:15:05 - 17/05/2023 15:43:08 - 109 Okunma

ERC Bilim Konseyi’nden yapılan duyuruya göre ERC 2024 çağrılarının 11 Temmuz 2023 itibariyle aşağıdaki tarihlerde yayınlanması beklenmektedir.

 

Not:  Consolidator Grant çağrısının beklenenden daha erken bir tarihte kapanması beklenmektedir.

 

2024 çağrılarında beklenen değişiklikler:

ERC Bilim Konseyi 2024 çağrılarından itibaren değerlendirme sisteminde, proje formatında ve Advanced Grant çağrısına özel olarak fonlama modelinde bir takım değişikliklerin yapılmasına karar vermiştir. Bahse konu değişikliklerden en önemlisi bilimsel değerlendirmede proje fikri kriterinin baş araştırmacı kriterine göre daha ağırlıklı olarak değerlendirilmesidir. Ayrıca panellere yapılan başvuru sayısını dengeleyebilmek ve paneller arasındaki disiplinsel tutarlılığı sağlayabilmek adına panel tanımlamalarında bazı güncellemelerin yapılmasına karar verilmiştir. Başvuru sahiplerinin panellerdeki bu değişikliklere aşina olması tavsiye edilmektedir. Tüm bu değişiklikleri ERC’nin sayfasından inceleyebilirsiniz ve sorularınız olursa bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

 

ERC eğitim programına katılım:

TÜBİTAK ERC Ulusal İrtibat Noktaları olarak araştırmacıların hazırlık seviyelerine göre özelleşen bir seri eğitim planlamaktayız. Çağrılarla ilgilenen veya hâlihazırda proje hazırlığı içerisinde olan araştırmacılarımız aşağıdaki form aracılığı ile ilgilerini bizlere iletebilirler.  Formun doldurulması için son tarih 29 Mayıs 2023’tür.

https://forms.gle/kYsGw1iEoLFqgieJ8

 

ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı – EBAG:

Proje hazırlığı içinde olan araştırmacılarımıza destek olmak amacıyla hazırladığımız TÜBİTAK EBAG Programı 2024 çağrıları kapsamında başvuru almaya devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Son olarak eğitim programları dışında da her zaman ERC Ulusal İrtibat Noktaları olarak bizlerle ncperc@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile irtibata geçip ERC ile ilgili sorularınızı yöneltebileceğinizi ve toplantı talep edebileceğinizi vurgulamak isteriz.

 

TÜBİTAK ERC

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.