Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Cetpartnership) Sıfır Emisyonlu Güç Teknolojileri (Tri 2) Bilgilendirme Etkinliği

16/06/2023 14:13:32 - 16/06/2023 14:19:46 - 90 Okunma

Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (CETPartnership) Sıfır Emisyonlu Güç Teknolojileri (TRI 2) Bilgilendirme Etkinliği-26 Haziran 2023

CETPartnership kapsamında  TRI 2: Gelişmiş sıfır emisyonlu güç teknolojilerine yönelik bilgilendirme etkinliği, 26 Haziran 2023 tarihinde Türkiye saati ile 11:00-14:00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership – CETPartnership) Ufuk Avrupa Programı altında yer alan girişimlerden birisidir. CETP, temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

CETPartnership TRI 2 kapsamında, temiz enerji geçiş sürecinde başat pozisyonunda yer alan yenilenebilir enerji teknolojileri odağında, sıfır emisyonu sağlayıcı hibrit güç teknolojileri ve enerji sistemleri entegrasyonuna yönelik katkıların yürütülmesi hedeflenmektedir. İlaveten, sürdürülebilir enerji kaynağının çevreye entegrasyonu, doğa ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkinin en aza indirilmesi gibi sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik unsurlarının da ele alınması beklenmektedir.

Bahsekonu Ortaklık altında açılan çağrılar vasıtasıyla temiz enerji teknolojilerine yönelik Ar-Ge ve İnovasyon destekleri sağlanmaktadır. Eylül ayında başvurulara açılacak olan 2023 çağrı kapsamında 10 öncelikli teknoloji alanına yönelik destekler verilecektir.

Etkinliğe kaydolmak için aşağıda yer alan adresten CETPartnership topluluğuna kaydolmanız gerekmektedir. Bunun için:

  1. https://clean-energy-transition-partnership-2023.cetp.b2match.io/home'a  ​​tıklayın
  2. Kaydınızı gerçekleştirmenizin akabinde topluluk sitesinin üst kısmındaki Tematik Etkinlikler'i seçin, ardından "Joint Call 2023: TRI 2 Etkinliği"ne tıklayın ve "ekle"ye tıklayın

Etkinlik esnasında pitching oturumunun gerçekleştirilmesi de planlanmakta olup sunum gerçekleştirmek isteyen paydaşlarımızın burada yer alan formu doldurması gerekmektedir (son başvuru: 18 Haziran 23:59 CEST) ve etkinliğe ilişkin sorularınızı İngilizce olarak  era-energia@aei.gob.esadresine e-posta gönderebilirsiniz.

CETPartnership Linkedin sayfasını takip ederek tüm güncel gelişmelerden de haberdar olabilirsiniz.

CETP 2023 yılı taslak çağrı dokümanına detaylarına resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

CETPartnership ile ilgili diğer etkinlikleri aşağıda bulabilirsiniz:

Enerji alanı ile ilgili diğer etkinlikleri ise aşağıda bulabilirsiniz:

CETPartnership TRI 2

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.