Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı (Sesar 3 Ju) 2023 Çağrıları

07/07/2023 13:54:11 - 07/07/2023 13:54:11 - 95 Okunma

Avrupa Hava Trafik Yönetiminin (Air Traffic Management- ATM) modernizasyonunda yeni bir sayfa açan “SESAR3 Ortak Girişimi” (SESAR 3 JU)araştırma ve yenilik programı çerçevesinde 2022 yılında yayımlanan ilk çağrının ardından, keşfedici araştırma projelerini (exploratory research) destekleyecek ikinci çağrısını yayımlamıştır. Çağrı içerikleri, “Dijital Avrupa Gökyüzü”ne ulaşma yolunda yenilikçi konseptler, metodolojiler ve teknolojiler üretmeyi amaçlayan çok çeşitli konuları kapsamaktadır. Ufuk Avrupa (Horizon Europe) araştırma ve yenilik programı çerçevesinde seçilen projeler için toplam 25 milyon Avro’luk finansman sağlanacaktır.

SESAR 2023 keşfedici araştırma çağrısı (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmeye yönelik geleceğin yeni ve yenilikçi ATM teknolojilerini geliştirirken, AB politikalarıyla bağlantılı fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. 2023 çağrıları; “bilim ve araştırmada mükemmellik” ve “uygulama odaklı araştırma” olmak üzere iki alanda açılmıştır.

29 Haziran -15 Kasım 2023 arasında açık kalacak 13 çağrının içeriğine ulaşmak için lütfen tıklayınız:Digital European Sky Exploratory Research 02 (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02)

Çağrı konuları, Avrupa ATM Ana Planı (European ATM Master Plan) çerçevesinde, SESAR 3 Ortaklığının Çok Yıllık Çalışma Programında ( Multi-Annual Work Programme) ve yakın zamanda yayınlanan İki Yıllık Çalışma Programında (Bi-Annual Work Programme) belirtilen araştırma ve yenilik önceliklerinin bir parçasıdır.

Bilgi Günü

Ortaklık tarafından, 7 Temmuz 2023 tarihinde çağrı hakkında ayrıntılı bilgilendirmenin gerçekleştirileceği ve başvuru prosedürlerine dair bilgi sağlanacak için çevrimiçi bir bilgilendirme gerçekleştirilecektir.

Kayıt için lütfen tıklayınız. (Bilgi gününe kaydolmak için son tarih 4 Temmuz’dur.)

Etkinlik gündemi için lütfen tıklayınız.

İletişim

Çağrılar hakkında sorularınız için yandaki adres ile iletişime geçebilirsiniz: info-call@sesarju.eu

Ortak Arama

SESAR 3 Ortaklığı, çağrılar için oluşturulacak konsorsiyumlar için  proje ortakları aramak için aşağıdaki adrese yönlendirme yapmaktadır: 

EU's project partners search tool

Ufuk Avrupa Küme 5 Mobilite

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.