Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Programı Marie Sklodowska Curie Alanı Açık Çağrıları

07/07/2023 14:05:56 - 07/07/2023 14:05:56 - 143 Okunma

Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı altında yer alan Marie Sklodowska-Curie Alanı’nda (MSCA) açılmış 2023 yılı çağrılarına dair güncel bilgiler aşağıda yer almaktadır: 

Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN) Programı 2023 Yılı Çağrısı:  30 Mayıs 2023 tarihinde açılmış olup, 28 Kasım 2023 tarihinde kapanacaktır. Çağrıya sunulacak proje önerileri ile yenilikçi araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan yazılacak proje önerileri aracılığıyla henüz doktora derecesini almamış araştırmacılar (doktora adayları) eğitilecektir. Bu eğitimin farklı ülkelerde yer alan farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşların bir araya gelmesiyle hazırlanması beklenmektedir. Bu vesileyle; deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek doktora adayları için kurumlarında araştırma pozisyonu açma, onları Avrupa Komisyonu aracılığı ile fonlama ve onlarla birlikte araştırma yapma fırsatı yakalamaktadırlar. Desteklenen projelerde istihdam edilecek doktora adaylarının hangi milliyetten olduğu fark etmeksizin, istihdam edileceği ülkeye mutlaka yurtdışından gelmesi gerekmektedir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Marie Sklodowska-Curie Alanı “MSCA ve Vatandaşlar  (MSCA and Citizens)” Programı 2023 Yılı Çağrısı: 20 Haziran 2023 tarihinde açılmış olup, 25 Ekim 2023 tarihinde kapanacaktır. Çağrı kapsamında, Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl aynı gün araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek tek günlük bir etkinliğin düzenlenmesi hedeflenmektedir. Bu tek günlük etkinliğe "European Researchers' Night" adı verilirken; sene boyunca sürecek ek etkinliklere "Researchers at School" girişimi denilir ve her iki türdeki etkinliklerin birbirini destekleyecek şeklide ilerlemesi beklenir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (Postdoctoral Fellowships - PF) Programı 2023 Yılı Çağrısı: 12 Nisan 2023 tarihinde açılmış olup, 13 Eylül 2023 tarihinde kapanacaktır. MSCA Doktora Sonrası Burslarının amacı, doktora derecesine sahip ve ileri düzey eğitimle uluslararası, disiplinler arası, sektörler arası hareketlilik yoluyla yeni beceriler kazanmak isteyen araştırmacıların yaratıcı ve yenilikçi potansiyellerini geliştirmektir. Bir ülkeden diğerine hareketliliği gerektirir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz: 

Tüm ülkelerin MSCA Ulusal İrtibat Noktalarının katkıları ile hazırlanan “PF – Handbook - 2023” dokümanı da sayfamıza eklenmiştir, başvurunuz sırasında faydalanmanızı öneririz. 


NOT: Sık rastlanan bir soruya cevap olarak; doktora adayları DN proje önerisi yazacak deneyime sahip değildirler ancak desteklenmiş bir DN projesinde çalışmak isterlerse, yurtdışında desteklenmiş bir Doktora Ağları projesinde kendilerine uygun pozisyona başvuru yapabilirler. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiş Doktora Ağları projeleri doktora adayı istihdam ilanlarını mutlaka EURAXESS Portalı üzerinden duyururlar. Doktora adayları, bu portal üzerinden alanlarına uygun desteklenmiş projeleri ve araştırma pozisyonlarını aratabilirler.

MSCA Alanı ile ilgili sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresinden MSCA Türkiye Ulusal İrtibat Noktaları olarak bizlere ulaşabilirsiniz. 

Saygılarımızla,
MSCA Türkiye Ekibi

ncpmobility@tubitak.gov.tr  

 

Ufuk Avrupa MSCA

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.