Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Eit Derin Teknoloji Yetenek Eğitimi Ödülü

13/07/2023 22:45:57 - 13/07/2023 22:45:57 - 101 Okunma

Derin Teknoloji Yetenek Girişimi (Deep Tech Talent Initiative), 2025 yılına kadar bir milyon araştırmacıya ulaşarak derin teknoloji becerileri ve girişimcilik konusunda eğitimler sunmayı hedefleyen, EIT tarafından oluşturulmuş bir platformdur. Derin Teknoloji Yetenek Girişimi’nin uzun vadeli hedefi, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, yeni tarımsal gıda sistemleri oluşturmak, daha yaşanabilir şehirler inşa etmek ve daha fazlası için geliştirilecek olan Avrupa inovasyon miktarını artırmaktır.

Henüz ilk yılı içerisinde olan Derin Teknoloji Yetenek Girişimi, verilen eğitim kataloglarını ve bu eğitimleri sunacak olan taraflarla olan anlaşmalarını hâlihazırda geliştirmiş bulunmakta. EIT, bu ivmeyi sürdürmek, platformun sunduğu eğitim içeriğini geliştirmek ve 2025 yılı sonunda platformdan ders almış olması beklenen 1 milyon kişi hedefine ulaşmak amacıyla Derin Teknoloji Yetenek Eğitimi Ödülü çağrısını tasarlamıştır.

Ödüller, Partner Training ve Targeted Training olmak üzere iki kategori olarak ele alınacaktır.

  • Partner Training: Ortaklıklar, Avrupa'da derin teknoloji ve yeteneklerini geliştirme ve destekleme bağlamında önemli bir mihenk taşıdır. Bu tür ortaklıklar, eğitim sağlayıcılar ve işverenler arasındaki işbirlikleri, bölgesel inovasyon ekosistemi ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelen bölgesel aktörler ve hatta belirli bir pazar veya toplumsal ihtiyaç için bir araya gelen ekosistem aktörleri dahil olmak üzere birçok biçimde olabilir.
  • Targeted Training: Bu kategori, derin teknoloji eğitimindeki zorlukların üstesinden gelmek için belirli bir hedefe yönelik yaklaşımda mükemmellik sergileyen bireysel eğitim sağlayıcıları içindir. Hedeflenen yaklaşım, derin teknoloji alanlarında genellikle yeterince temsil edilmeyen hedef kitlelere (örneğin, kadınlar, dezavantajlı kişiler, iş piyasasına yeniden giren kişiler vb.) hitap edebilir veya eğitimler az gelişmiş veya eğitim ihtiyacı mevcut olan pazarlara hitap edebilir.

EIT’nin bu konu ödüllere tahsis ettiği toplam maksimum fon miktarı 1.000.000 Avro olmakla birlikte, kuruluş başına tahsis edilecek maksimum ödül miktarı ise 60.000 Avro’ya kadar olacaktır. Ödül kategorisi başına bir birincilik ödülü ve bir ikincilik ödülü verilecektir. Ödül, Girişim kriterlerini karşılayan, taahhüt ve kalite kontrol sürecini 22 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlayan tüm kuruluşlara açıktır.

Ödül duyurusu ve ödülle ilgili daha fazla bilgi için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz. 

Kayıt ve ödül teslim formu için lütfen bu bağlantıyı takip edin.

Daha fazla bilgi için, sorunuzu bu bağlantıda belirtilen bilgiler aracılığıyla EIT Ulusal İrtibat Noktasına e-posta olarak da gönderebilirsiniz.

Yarışma Kuralları Dokümanına aşağıdaki "Dokümanı İndir" bağlantısı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Ufuk Avrupa EIT

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.