Evo-R 2023 Çağrısı – Eit Manufacturing Başvuruları

21/07/2023 14:22:09 - 21/07/2023 14:28:46 - 125 Okunma

EIT İmalat RIS Çağrısı EVO-R 2023 başvurulara AÇILDI!

“RIS EVO-R 2023 Çağrısı” nedir?

EIT İmalat RIS Çağrısı EVO-R, tanıtım aşamasından (TRL 7) piyasaya kabulüne (TRL 8-9) kadar yenilikçi küçük ölçekli imalat çözümleri ile ilgilenen faaliyetleri desteklemektedir. Hibe, Avrupa ve küresel pazarlara açılmayı amaçlayan RIS ülkelerinde bölgesel veya ulusal finansman programları kapsamında halihazırda seçilmiş ve sonuçlandırılmış faaliyetlere ve/veya kişilere verilir.

Kimler başvurabilir?

Çağrı, EIT RIS'e uygun ülkelerde kayıtlı/ikamet eden ve üretimle ilgili zorlukları ele alan; finansal, çevresel ve toplumsal etki potansiyeline sahip yenilikçi bir çözüme sahip (TRL 7) araştırma ekipleri (şahıslar), KOBİ'ler, yeni kurulan şirketler, üniversiteler, araştırma ve teknoloji kuruluşları ve üniversiteye ait araştırma vakıflarına açıktır. Şahıslar (Gerçek kişi) da çağrıya başvurabilir; ancak hizmet ve ürünleri ticarileştirebilmek için program sonunda şirket kurmaları gerekmektedir.

Çağrının odak alanları:

Rekabetçi Üretim için Esnek Üretim Sistemleri, Düşük Çevresel Ayak İzine Sahip Sistemler ve Yeşil Üretim için Döngüsel Ekonomi, Yenilikçi Üretim Ekosistemleri için Dijital ve İşbirlikçi Çözümler, Sosyal Olarak Sürdürülebilir Üretim için İnsan-makine Ortak Çalışması

Başvurular başvuru platformu aracılığıyla yapılmalıdır. Başvuru platformuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Önemli Tarihler:

• Çağrı açılışı: 20 Temmuz 2023
  • Çağrı kapanışı: 20 Eylül 2023
  • Uygunluk ve kabul edilebilirlik kontrolü: 25 Eylül 2023
  • Başvuruların değerlendirilmesi: 25 Eylül – 16 Ekim 2023
  • Sonuçların bildirilmesi: 27 Ekim 2023
  • Faaliyetlerin başlaması: 17 Kasım 2023

Çağrı ile ilgili olarak, 9 Ağustos 2023 tarihinde bir Bilgi Oturumu çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir. Kayıt olmak için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

EIT EVO-R