Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Era-Net Enerji Sistemleri Ve Ağlarının Dijitalleşmesi (Enerdigit) 2023 Çağrısı Ulusal Bilgilendirme Günü

21/07/2023 14:19:28 - 21/07/2023 14:28:46 - 90 Okunma

Ufuk2020 Programı kapsamında desteklenen ortak girişimlerden olan ERA-NET Enerji Sistemleri ve Ağlarının Dijitalleşmesi (ERA-Net Digitalisation of Energy Systems and Networks-EnerDigit) projesi kapsamında, yerel ve bölgesel düzeyde enerji sistemlerinin optimize edilmesi ve bu sistemlerin güvenli/esnek bir Avrupa enerji sistemine bağlanabilmesi için yeni teknolojik seçeneklerin ve iş süreçlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Böylelikle, bölgesel enerji geçişi için dijital dönüşüm potansiyelinin açığa çıkarılması amaçlanmaktadır.

Bahse konu oluşum kapsamında, Mission Innovation (MI) Girişimi ile birlikte 14 Haziran 2023 tarihinde MICall23’ün bir parçası olarak ENERDIGIT 2023 Ortak Çağrısı açılmıştır. Çağrının temel amacı, sürdürülebilir bir enerji toplumu için dijital dönüşüm potansiyelini ortaya çıkaran uluslararası araştırma ve yenilik faaliyetlerini desteklemektir.

Çağrı metnine ve uluslararası başvuru süreçlerine ilişkin bilgiye  buradanulaşılabilmektedir.

Çağrıya Kimler Başvurabilir?

  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)

Bahse konu çağrıya, Türkiye’den başvuracak kuruluşlarımızın, TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenmesi planlanmaktadır. 1071 Programı kapsamında, vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.

Ulusal Başvuru koşullarını içeren bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Bu kapsamda, ulusal paydaşlarımızı bilgilendirmek üzere 26 Temmuz 2023 tarihinde saat 10:00-12:30 arasında TÜBİTAK tarafından çevrim içi bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.

Taslak Gündem- (Katılımcı Profili ve Durumuna göre farklılık gösterebilir)

10:00-11:00     ENERDIGIT Çağrısına İlişkin Bilgilendirme, çağrı takvimi, başvuru koşulları

11:00-11:45     Ulusal Başvuru Koşulları Hakkında Bilgilendirme

11:45-12:00     Türkiye’den fonlanmış bir ENERDIGIT Projesi Paydaşı Tarafından Tecrübe Paylaşımı

12:00-12:30     Soru-Cevap

12:30                 Kapanış

Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

Toplantı katılım linki ve toplantı gündeminin son hali kaydı onaylanan paydaşlarımız ile bilahare paylaşılacaktır.

Enerji alanı kapsamında Ufuk Avrupa Programı ve ilgili Ortaklıklara ilişkin soru ve önerileriniz için bize ncpenergy@tubitak.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

ERA-NET ENERDIGIT

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.