Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Co-Create New European Bauhaus (Neb) Çağrısı

28/07/2023 15:01:13 - 28/07/2023 15:01:34 - 114 Okunma

Sürdürülebilir, güzel ve kapsayıcı bir kamusal alan oluşturmak için Co-create New European Bauhaus (NEB) Çağrısı.

EIT sizi, NEB Challenge başlıkları ile uyumlu olarak, daha geniş bir topluluğun ihtiyaç ve taleplerini karşılayan dönüşümler gerçekleştirmek için, o topluluğun sakinleri ile işbirliği içinde uzun vadeli çözümler geliştirmeye odaklanan başvurular geliştirmeye ve sunmaya davet ediyor.

Çağrının Amacı:

Özel ilgiye ihtiyaç duyan birey ve toplulukları kapsayarak, bölgelerin ihtiyaçlarına hitap eden, kırsal ve kentsel çevredeki şehirlerin dönüşümünü hızlandıracak yeni çözümler geliştirmek. Bunu yaparken doğaya yakın topluluklar oluşturmak, bireylerin aidiyet duygusunu geliştirmek ve döngüsel değer zincirleri oluşturmak.

Aşağıda yer alan NEB Challenge başlıklarından en az birini ele alan ürün ve hizmetleri (hızlı prototipler dahil) ve/veya kamusal alan ortak tasarımını ödüllendirecektir:

  • Doğa ile yeniden bağlantı kurmak,
  • Topluluk ve aidiyet duygusunun yeniden kazanılması,
  • İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu yerlere ilişkin bir önceliklendirme yapmak,
  • Endüstriyel ekosistemde uzun vadeli, yaşam döngüsü ve entegre düşünce ihtiyacını beslemek.

Kimler başvurabilir? AB Üye ülkelerinde ve/veya Horizon Europe ile ilişkili Üçüncü ülkelerde yerleşik tüzel kişilere (özel veya kamu, KIC partneri olması gerekmiyor) açıktır.

Başvurular en az 2 en fazla 4 ortaktan oluşan bir konsorsiyum tarafından sunulmalıdır. Bu ortaklardan biri, bir şehir, bölge veya bir AB üye ülkesi veya Horizon Europe ile ilişkili bir üçüncü ülkede bulunan bir şehir veya bölgeye bağlı bir kuruluş olmalıdır. Ortaklardan en az 2 tanesi birbirinden bağımsız olması beklenmektedir. Ortaklardan biri, Lider Ortak olarak sunulmalıdır.

RIS ülkelerinden başvuruların katılması teşvik edilmektedir.

Uygunluk Koşulları

EIT Community NEB Challenge Başlıkları ve Projelerden Beklenen Sonuçlar-Çıktılar-Etkiler hakkında daha fazla bilgi için: Çağrı Dokümanında yer alan Bölüm 2.2, 3.3 ve 3.4'ü inceleyebilirsiniz.

EIT Finansmanı

Proje başına 45.000 Avro'ya kadar %75 ve %15 (başvuran konsorsiyum tarafından karşılanmak üzere) ortak finansman modeli şeklinde tasarlanmıştır.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için 31 Temmuz’da 11:00 CET’de EIT tarafından düzenlenecek olan Çevrim içi seminere katılabilirsiniz. Çevrim içi seminere 27 Temmuz 2023 tarihine kadar kayıt olabilirsiniz.

Çağrıya son başvuru tarihi 16 Ekim 2023, 17:00 CET'dir. Belirlenen son başvuru tarihinden sonra sunulan teklifler uygun teklif olarak kabul edilmeyecektir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru platformuna erişim için lütfen çağrının internet sayfasını ziyaret ediniz.

Çağrı Dokümanına aşağıdaki “DOKÜMAN İNDİR” butonundan da ulaşabilirsiniz.

 

Ufuk Avrupa CO-CREATİVE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.