Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (Embo) Programlarına Katılımın Arttırılmasına Yönelik Program Başvuruları

11/08/2023 15:22:13 - 11/08/2023 15:29:02 - 115 Okunma

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı- (European Molecular Biology Conference - EMBC) üye, asosiye ve işbirlikçi ülkeleri tarafından finansal olarak desteklenen, bu ülkelerdeki yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren bilim insanlarına yönelik çeşitli burs ve destek programlarıyla araştırmacı dolaşım ve bilimsel ağ oluşturma desteği vermektedir. 

EMBO'ya üye ülkelerdeki yaşam bilimciler için yeni ve uyarlanmış planlar ve destek programları geliştirilmektedir.

2024 yılının sonuna kadar, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Polonya, Slovenya ve Türkiye'deki yaşam bilimciler veya bu ülkelere gitmeyi düşünenler aşağıdaki girişimlere ve/veya destek programlarına başvurabilirler.

  • Doktora Sonrası BurslarProgram, yukarıda bahsedilen 11 katılımcı ülkeden birinde çalışmaya başvuran araştırmacılar için geliştirilmiştir. Başvurularının başlangıç aşamasında kalite değerlendirmesini geçen tüm başvuru sahiplerine mülakat garantilidir.
  • İleri Düzey İşbirliği Hibe Programları: Katılımcı ülkelerdeki grup liderleri için, diğer EMBC Üye Devletlerindeki bilim insanlarını ziyaret etmek, işbirliği projeleri geliştirmek veya yürütmek veya ortak hibe teklifleri hazırlamak isteyenler için bir programdır.
  • Erken Kariyer Dersleri: Katılımcı ülkelerdeki ilgili eğitimlere katılım sağlamak isteyen doktora öğrencilerine ve doktora sonrası araştırmacılarına destek sağlanır.
  • Ders Serileri: EMBO Üyeleri ve Genç Araştırmacıların, katılımcı ülkelerdeki kurumlara ders veya eğitim düzenlemeleri için destek sağlanır.
  • Açık Erişim Yayın: EMBO Press, katılımcı ülkelerdeki eşdeğer yazarlar için The EMBO Journal, EMBO Reports, Molecular Systems Biology ve EMBO Molecular Medicine dergilerinde ücretsiz olarak açık erişim yayını sunar ve yayınla-okuma anlaşmasına dahil olmayan yazarlar için geçerlidir.
  • EMBO Kurslarına ve Çalıştaylara Katılım İçin Destek Programları: Yaşam bilimlerinin herhangi bir kariyer aşamasından ve herhangi bir disiplinden araştırmacılar, bir EMBO Kursu veya Atölyesine katılım için kayıt ücretlerini, seyahat ve konaklama masraflarını karşılamak üzere 700 Euro'ya kadar hibe alabilirler. Hibe alacak kişilerin seçimi doğrudan organizatör tarafından yapılmaktadır. Tüm yaklaşan EMBO Kursları ve Atölyeleri için etkinlik takvimine linkten ulaşabilirsiniz. Her etkinlik için ilgili web sitesine bir bağlantı bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için linkten EMBO websitesine ulaşabilirsiniz.

 

EMBO EMBC

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.