Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Cetpartnership 2023 Ortak Çağrısı Uluslararası Bilgi Günü

11/08/2023 15:24:35 - 11/08/2023 15:29:00 - 110 Okunma

Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.

Bahse konu ortaklık, aynı zamanda Avrupa Stratejik Enerji Teknoloji Planını (SET Plan) da desteklemeyi amaçlayan bir ortak fonlama ortaklığı olup ilk çağrısına 2022 yılı Eylül ayında çıkmıştır.

Ortaklık kapsamında çıkılacak olan CETPartnership 2023 Ortak Çağrısı’nın ise 20 Eylül - 2 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuruya açılması planlanmaktadır.

CETPartnership 2023 Ortak Çağrısı 12 farklı Çağrı Modülünden oluşmakta olup taslak çağrı içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

 Ortaklık kapsamında belirlenmiş olan Çağrı Başlıkları aşağıdaki şekildedir:

  • CM2023-01: Güç ağları için doğru akım (DC) teknolojileri
  • CM2023-02: Enerji Sistemlerinde Esneklik: Yenilenebilir Enerji Üretimi, Enerji Depolama ve Sistem Entegrasyonu
  • CM2023-03 (A/B): Güç üretimi için gelişmiş yenilenebilir enerji teknolojileri
  • CM2023-04: Karbon yakalama, kullanma ve depolama (CCUS)
  • CM2023-05: Hidrojen ve yenilenebilir yakıtlar
  • CM2023-06: Isıtma ve soğutma teknolojileri
  • CM2023-07: Jeotermal enerji teknolojileri
  • CM2023-08: Entegre bölgesel enerji sistemleri
  • CM2023-09: Entegre endüstriyel enerji sistemleri
  • CM2023-10 (A/B): Yapılı ortamda temiz enerji entegrasyonu

Taslak Çağrı Metninde daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz. 

CETPartnership altında açılacak olan çağrılar için modüler bir sistem belirlenmiş olup 2022-2027 döneminde her yıl için bir iki aşamalı ortak çağrıya çıkılması öngörülmektedir.

Bahse konu çağrıya Türkiye’den kuruluşların da başvurabilmeleri için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda, Türkiye’den başvuracak kuruluşlarımızın, TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenmesi planlanmaktadır. 1071 Programı kapsamında, vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.

Ulusal Başvuruya ilişkin detaylar en yakın zamanda ilgili kanallar üzerinden (https://ufukavrupa.org.tr  ve https://tubitak.gov.tr) paylaşılacaktır.

CETPartnership Sekretaryası tarafından 13 Eylül 2023 tarihinde Türkiye saati ile 11:00’da çevrimiçi bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir.

Seminer hakkında daha detaylı bilgi almak ve taslak gündeme ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliğe erişim sağlamak ve kaydolmak için CETPartnership Etkinlik ve Eşleştirme Platformuna kayıtlı olmanız gerekmektedir. Detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

CETPartnership hakkındaki sorularınızı cetpartnership@tubitak.gov.tr adresi üzerinden bizlere iletebilirsiniz. 

CETPartnership Hakkında:

Ufuk Avrupa Programı İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi kapsamında desteklenen ve ERA-NET Cofund projelerine benzer biçimde işleyişe sahip olması beklenen CETPartnership Ortak Fonlama Ortaklığı kapsamında, ulusal ve bölgesel Ar-Ge, Yenilik ve Teknoloji Geliştirme programından gelen mali kaynaklar bir araya getirilerek, enerji alanı özelinde uluslararası ortak çağrılara çıkılacak ve olumlu değerlendirilen üçüncü taraflara hibe işlemi gerçekleştirilecektir.

CETPartnership altında açılacak olan çağrılar için modüler bir sistem belirlenmiş olup 2022-2027 döneminde her yıl için bir iki aşamalı ortak çağrıya çıkılması öngörülmektedir.

Detaylar için cetpartnership.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliğe Kayıt olmak için:

Bu Etkinliğe ve bundan sonraki CETPartnership etkinliklerine kayıt olmak için:

  1. https://clean-energy-transition-partnership-2023.cetp.b2match.io/home adresi üzerinden kayıt olunması veya daha evvel kaydını gerçekleştirmiş olan paydaşlarımızın ise giriş yapmış olması gerekmektedir.

 

  1. Kayıt/Giriş işleminin gerçekleştirilmesinin akabinde “Events” seçeneğinden ilgili etkinliğin (bu etkinlik için Central Events seçeneği) seçilmesi ve ajandanıza eklenmiş (Add’in seçilmesi) olması gerekmektedir. İlgili işlemlerin tamamlanmasının akabinde, 13 Eylül 2023 tarihinde sisteme giriş yapıldığında etkinlik canlı olarak takip edilebilecektir.

 

CETPartnership 2023

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.