Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Süper Bilgisayarlar Için Yapay Zeka Uygulamaları (Eurohpc) Ju Bilgi Günü

25/08/2023 15:53:03 - 25/08/2023 16:01:27 - 71 Okunma

EuroHPC Ortak Girişimi (EuroHPC JU) tarafından 26 Eylül 2023 Salı günü 09:30-12.30 CEST saatleri arasında yüksek başarımlı bilgisayarlar için yapay zeka uygulamaları kapsamında üç saatlik bir Bilgi Günü düzenlenecektir.

Çevrim içi etkinlik boyunca;

  • EuroHPC JU süper bilgisayarlarının yapay zeka uygulamaları ile kullanım senaryoları,
  • Avrupa çapında ilgili süper bilgisayarlara erişim olanakları,
  • AI ile ilgili mevcut ve gelecek çağrılar, etkinlikler,
  • EuroCC ulusal yeterlilik merkezlerinin destek olanakları,
  • EuroHPC JU desteklerinden faydalanan başarılı projelerden örnekler paylaşılacaktır.

İlgilenen katılımcılar aşağıdaki bağlantıyı takip ederek etkinliğe kayıt yaptırabilirler: https://forms.office.com/e/pgaBgtfghA.


EuroHPC JU, Avrupa çapında ve dünya standartlarında bir süper bilgi-işlem ekosistemi geliştirmek amacıyla; AB yönetimi, Avrupa ülkeleri ve özel ortaklar arasında oluşturulmuş bir ortak girişimdir. EuroHPC JU, yaklaşık 7 milyar Avroluk bir bütçeyle üyeleri tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

EuroHPC JU'nun görevlerinden biri, Avrupa'da büyük süper bilgisayarlar tedarik etmek, bunları kurmak ve özel sektörün (özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler/işletmeler (KOBİ'ler)), kamu sektörünün ve akademi dünyasının araştırmaları için ücretsiz olarak kullanılmasını sağlamaktır.

Şu anda EuroHPC JU, kullanıcıların kullanması için farklı türde GPU'lar ve CPU'ların yanı sıra diğer işlemci türleriyle donatılmış, Avrupa'daki ve dünya çapındaki en büyük ve en hızlı süper bilgisayarlardan halihazırda 6 adedini işletmektedir (Finlandiya'da LUMI, İtalya'da LEONARDO, Slovenya'da Vega, Lüksemburg'da MeluXina, Bulgaristan'da Discoverer ve Çek Cumhuriyeti'nde Karolina) Bunlar ister kendi ülkenizde, ister komşu ülkelerde bulunsun, söz konusu süper bilgisayarlara ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

 

Ufuk Avrupa EuroHPC JU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.