Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

2023 Era Chairs Çağrısı

29/09/2023 11:44:43 - 29/09/2023 15:09:25 - 86 Okunma

ERA Chairs çağrısı, Türkiye'nin de aralarında olduğu Widening ülkelerindeki bir kuruluşa mükemmel bir araştırmacıyı getirmeyi ve bu araştırmacının ilgili kuruluştaki bilimsel faaliyetlere ve araştırma projeleri geliştirme kapasitesine katkı sağlamasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında, ERA-Chair liderliğinde mükemmeliyete dayalı ve kalıcı araştırma ekipleri kurmak, kurumsal ve ulusal görünürlük sağlamak ve Avrupa Araştırma Alanı ile entegrasyon amaçlanmalıdır.

ERA Chair seçili bir bilimsel alanda önde gelen bir araştırmacı veya yenilikçi (innovator) olmalı ve başvuru anında belirlenmiş olmalıdır

ERA Chair araştırmacısının maksimum 5 yıl boyunca bahse konu kuruluşta köklü değişiklikler yapması, yapısal değişiklikler kurgulaması ve kurumun Ar-Ge ve yenilik vizyonunu değiştirmesi için ayrılan bütçe 1.5-2.5 Milyon Avro'dur.

ERA Chairs çağrısı Koordinasyon ve Destek Eylemleri (CSA) çağrılarındandır. Bu çağrılarda Ar-Ge ve yenilik eylemleri dışındaki kapasite geliştirme faaliyetleri desteklenmektedir. ERA Chairs çağrısı özelinde proje bütçesinin %10'u Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri için kullanılabilir.

ERA Chairs (HORIZON-WIDERA-2023-TALENTS-01-01) çağrısı 28 Eylül 2023 tarihinde açılmıştır. Son başvuru tarihi 7 Mart 2024'tür.

ERA Chairs çağrısı ile ilgili daha fazla bilgiye buradan, F&T çağrı sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Koordinatör olarak başvuru yapıyorsanız TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı'ndan destek alabilirsiniz. Destek ile ilgili bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

Sorularınızı ncpwidera@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

 

ERA Chairs 2023

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.