Ufuk Avrupa Excellence Hubs Webinar

03/11/2023 14:21:40 - 03/11/2023 14:21:40 - 62 Okunma

2023-2024 Çalışma Programı'nda yer alan Excellence Hubs çağrısı (HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-07-01) kapsamında Ufuk Avrupa WIDERA Ulusal İrtibat Noktaları tarafından 24 Kasım 2023 tarihinde saat 10:00’da çevrimiçi bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir. Bilgilendirme toplantısı Türkçe olacak, genel bir bilgilendirme ve soru-cevap şeklinde ilerleyecektir. İlgilenen paydaşlarımızın buradan kayıt olmaları gerekmektedir.

2023-2024 Çalışma Programı'nda yer alan Excellence Hubs çağrısı (HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-07-01) 7 Mart 2024 tarihinde kapanacaktır.

Excellence Hubs çağrısının genel amacı bölgesel yenilik ekosistemleri geliştirmektir. Bu kapsamda çağrıya başvuru yapabilmek için en az 2 "widening" ülkesinden 2 Ar-Ge ekosistemi gereklidir. Bu ekosistemlerin her birinin dörtlü sarmal yapılarının olması gerekmektedir. Dörtlü sarmal yapı aşağıdaki bileşenleri içermelidir:

• akademik kurumlar (üniversiteler ve / veya üniversite dışı araştırma merkezleri veya laboratuvarlar)
  • ticari kuruluşlar
  • kamu kurumları
  • toplumsal aktörler (sivil toplum kuruluşları, dernekler, vatandaşlar, son kullanıcılar, medya)

Proje başına destek miktarı 2-5 Milyon Avro olarak belirlenmiştir. Projelerin 4 yıl sürmesi beklenmektedir.

Excellence Hubs çağrısı hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. F&T çağrı sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Sorularınızı ncpwidera@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

Ufuk Avrupa WIDERA