Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Yeni Araştırma Altyapıları Projelerine Fon Sağlamak İçin 337 Milyon Euro

08/12/2023 16:15:35 - 08/12/2023 16:33:15 - 67 Okunma

Yeni Araştırma Altyapıları projelerine fon sağlamak için 337 milyon Euro

Ufuk Avrupa kapsamındaki Araştırma Altyapıları finansmanı, Avrupa'nın birinci sınıf ve erişilebilir araştırma altyapıları aracılığıyla güçlendirilmesine yardımcı oluyor. Hemen şimdi teklif çağrılarını keşfedin, başarı öyküleri hakkında daha fazlasını okuyun ve nasıl başvuracağınızı öğrenin!

Ufuk Avrupa Kapsamındaki Araştırma Altyapıları Nelerdir?

Araştırma Altyapıları Ufuk Avrupa kapsamında Mükemmellik Bilimi sütununun temel bileşenlerinden biridir. Temel bilgi oluşturulmasından teknoloji dağıtımına kadar ihtiyaçların sürekliliğini karşılamaya yardımcı olan ve Açık Bilim politikalarının yanı sıra Avrupa teknoloji liderliğinin uygulanmasını destekleyen, ulusal ve pan-Avrupa araştırma altyapılarından oluşan entegre bir ekosistemin sağlamlaştırılmasına ve optimizasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. .

Araştırma Altyapıları; özelleştirilmiş, çok disiplinli ve etki odaklı araştırma laboratuvarlarına, bilimsel araçlara ve teknolojilere, veri kaynaklarına (koleksiyonlar veya arşivler gibi), hesaplama araçlarına ve iletişim ağlarına erişimi içerir.

Araştırma Altyapıları, yeşil ve dijital bir geleceğe geçişi ve çığır açan teknolojilerin gelişimini destekleyerek sağlıktaki önemli güncel zorlukları ele alıyor.

Yeni teklif çağrıları

6 Aralık 2023'te açılan yeni teklif çağrıları, toplam bütçesi 337 milyon Avro olup üç noktaya yayıldı. Her destinasyonun farklı konuları kapsayan kendi odağı vardır.

Avrupa araştırma altyapılarının geliştirilmesi, birleştirilmesi ve optimize edilmesi, küresel liderliğin sürdürülmesi (INFRADEV. Destinasyon aşağıdaki konulara değiniyor:

  • Araştırma altyapılarının sağlamlaştırılması – Pan-Avrupa araştırma altyapılarının gelişimi ve uzun vadeli sürdürülebilirliği için bireysel destek;
  • Araştırma altyapısı konseptinin geliştirilmesi;
  • Afrika ile araştırma altyapılarına ilişkin ikili iş birliğinin güçlendirilmesi;
  • Araştırma altyapılarının güçlendirilmesi – Pan-Avrupa araştırma altyapılarının evrimi, uzun vadeli sürdürülebilirliği ve ortaya çıkan ihtiyaçları için bireysel destek.

Operasyonel, açık ve FAIR (Bulunabilirlik, Erişilebilirlik, Birlikte Çalışabilirlik ve Yeniden Kullanılabilirlik) EOSC (Avrupa Açık Bilim Bulutu) ekosisteminin (INFRAEOSC) etkinleştirilmesi hedef aşağıdaki konuları içerir:

  • İklim değişikliğine uyum misyonunun desteklenmesi amacıyla ADİL ve açık veri paylaşımı;
  • EOSC ekosisteminin koordinasyonunu ve sürdürülebilirliğini daha da güçlendirmek için EOSC Ortaklığını desteklemek;
  • EOSC federe ve güvenilir veri havuzlarından oluşan bir ağ oluşturmak ve veriler ve diğer araştırma dijital nesneleri için genel ve disipline özgü hizmetlerin çerçevesini geliştirmek;
  • Veri kalitesi hususları da dahil olmak üzere, EOSC için uzun vadeli erişim ve koruma altyapısının geliştirilmesi;
  • EOSC Exchange için yenilikçi ve özelleştirilebilir hizmetler.

Yeni nesil bilimsel enstrümantasyon, araçlar ve yöntemler ile gelişmiş dijital çözümler (INFRATECH)

Hedef aşağıdaki gibi konuları finanse ediyor:

  • Araştırma Altyapılarının geliştirilmesine yönelik yeni nesil bilimsel araçlar, araçlar, yöntemler ve çözümler için Ar-Ge (araştırma ve geliştirme);
  • Yeşil geçişin sosyal yönleri konusunda Ar-Ge'yi mümkün kılacak araçların, çözümlerin ve modüllerin geliştirilmesi;
  • Destination Earth'ün yeni dijital ikizleri
  • Yeni Araştırma Altyapıları uygulama alanlarındaki karmaşık olayları modellemek için AR/VR destekli dijital ikizler.

Teklif çağrıları, vatandaşların ve toplumun yararına çığır açan yenilikleri teşvik etmeye hazır olan Avrupa ve ötesindeki araştırmacılara açıktır. Başvuru için son tarih 12 Mart 2024

 

Araştırma Altyapıları başarı öyküleri

ARIES- Avrupa Bilim ve Toplum için Hızlandırıcı Araştırma ve Yenilik

Parçacık hızlandırıcıları atomları bir araya getirmekten çok daha fazlasını yapar. AB tarafından finanse edilen ARIES projesi , geniş kapsamlı potansiyellerini sürdürülebilir bir şekilde karşılamak için onları daha kompakt ve enerji verimli hale getirmenin yolunu buluyor. Yüksek enerji fiziğinin yanı sıra foton ve nötron biliminde uzmanlaşmış hızlandırıcı laboratuvarları, teknoloji enstitüleri, üniversiteler ve endüstriyel ortaklar arasında sorunsuz bir iş birliğini kolaylaştırır.

INTERACT- Arktik'te Uluslararası Karasal Araştırma ve İzleme Ağı

Kuzey Kutbu'ndaki iklim değişikliğinin küresel etkileri vardır ve koordineli, küresel bir tepki gerektirir. AB tarafından finanse edilen INTERACT projesi , 64 ortak ve 88 araştırma istasyonuyla kutup bölgesindeki uluslararası iş birliğini destekliyor ve yılda 5000'den fazla araştırmacıya ev sahipliği yapıyor.

EVA-GLOBAL- Avrupa Virüs Arşivi GLOBAL

AB tarafından finanse edilen EVA-GLOBAL projesi üzerinde çalışan araştırmacılar, ilk küresel virüs koleksiyonunu oluşturdu. Depo, bilimsel araştırmaları destekleyecek ve gelecekteki salgınlara yanıt vermemize yardımcı olacaktır. Proje, Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere önemli Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilişkili 43 laboratuvarı bir araya getiriyor.

EOSC4Cancer- Veriye Dayalı Kanser Araştırmalarını hızlandırmak için Avrupa çapında bir vakıf

EOSC4Cancer projesi, kanser araştırmalarıyla ilgili verileri entegre eden ve bunları sınırlar ötesinde analiz için erişilebilir hale getiren, hastalar için daha verimli araştırma iş birliğine ve yenilikçi tedavilere yol açan pan-Avrupa altyapısı kurmayı hedefliyor.

Araştırma Altyapıları hakkında daha fazla başarı öyküsüyle ilgileniyor musunuz? Yakın zamanda yayınlanan CORDIS Sonuç Paketini okuyun.

Araştırma Altyapılarında uzman olarak çalışmak ister misiniz?

Avrupa Araştırma Yürütme Ajansı, çok çeşitli alanlardan uzmanları Avrupa Komisyonu'nun uzman veri tabanına kaydolmaya davet ediyor. Bu veri tabanından projeleri değerlendirmek ve uygulamalarını izlemek için en uygun profile sahip adaylar seçiliyor.

Değerlendirici olma, hangi profillerin ilgi çekici olduğu ve nasıl kaydolunacağı hakkında daha fazla bilgi edinin: Uzman olarak çalışın

 

Ufuk Avrupa Altyapı Araştırmaları Fon

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.