Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Avrupa Okyanus Günleri 2024

05/01/2024 13:27:26 - 05/01/2024 14:50:13 - 120 Okunma

4 Mart - 8 Mart 2024 tarihlerini kapsayan Avrupa Okyanus Günleri’nin, Avrupa denizcilik konuları temelinde hazırlanmış etkinliklerle dolu bir hafta olması planlanmaktadır. Bu etkinlikler dizisinde, denizlerin korunması ve sürdürülebilir kalkınma ile ilgilenen tüm paydaşların bir araya getirilmesi hedeflenmektedir.

1. Gün - Eşleştirme Etkinliği (4 Mart 2024): Okyanus Misyonu Hizmet Portalı tarafından düzenlenen yarım günlük bu eşleştirme etkinliği Avrupa Okyanus Günleri’nin açılışı niteliğinde olacaktır. Bu benzersiz buluşma ile Misyon Sözleşmesi’ne katılım sağlayanlar ve geleceğe yönelik potansiyel eylemler arasındaki bağlantıların güçlendirilmesi ve tüm davetlilerin etkileşimini sağlayacak ideal bir platform oluşturulacaktır.

2. Gün – Okyanuslar ve Suların Restorasyonu Misyonu Forumu (5 Mart 2024): Okyanuslar ve suların restorasyonu ve korunması yönünde devam eden çalışmalar kapsamında yıllık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi olacaktır. Bu etkinlik, bütünleşik bir Misyon topluluğunu teşvik edip ağ oluşturmayı mümkün kılan ve en iyi uygulamaları sergileyen dinamik bir platform olarak hizmet verecektir. Okyanus Misyonu girişimi ivme kazanırken bu Forum, işbirlikçi tartışmaların, bilgi paylaşımının ve yenilikçi stratejilerin ortaya çıkarıldığı bir merkez olmayı vaat etmektedir.

3. Gün - Avrupa Denizleri için Sırada Neresi Var? (6 Mart 2024): Avrupa Denizleri için gelecekteki önceliklerin neler olabileceğine dair düşüncelere katkıda bulunmayı amaçlayan bir etkinlik olacaktır. Bu etkinlik ile Avrupa'nın denizleri ve denizcilik faaliyetleriyle ilgili tüm AB ve uluslararası politika girişimlerinde yer alan geniş yelpazedeki paydaşların bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır.

4. Gün – BlueInvest Günü (7 Mart 2024): AB Mavi Ekonomisinde yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan girişimciler ve yatırımcılar dahil tüm paydaşların bir araya geleceği bir etkinlik olacaktır. Mavi Ekonomi kapsamındaki yatırım ve inovasyon girişimlerinin harekete geçirilmesiyle sektörler genelinde sürdürülebilirlik ve dönüştürücü etkinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

5. Gün – Uygulamada Okyanus Okuryazarlığı (8 Mart 2024): Halkın Okyanusla ilgili bilgi düzeyinin artırılmasını hedefleyen bir etkinlik olacaktır. Bu etkinlik, EU4Ocean kapsamındaki üç topluluğun (platform, gençlik forumu ve mavi okullar ağı) başarılarının yanı sıra okyanus okuryazarlığına ilişkin uluslararası girişimlere görünürlük kazandıracaktır. Ayrıca, sürdürülebilir mavi işletmeleri ve Okyanus Misyonu projelerini destekleyici etkisi dahil olmak üzere, Avrupa ve ötesinde okyanus okuryazarlığının önemi de bu etkinlikte vurgulanacaktır.

Kayıt için lütfen buraya tıklayınız.

Avrupa Okyanus Günleri ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Avrupa Okyanus Günleri’nin ilk etkinliği olan Eşleştirme Etkinliği’ne kayıtlar sadece davet yoluyla gerçekleştirilecek olup Okyanus Misyonu Sözleşmesi kapsamında eylem sözü veren paydaşların etkin katılımının mümkün olacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede, ülkemizden kamu kuruluşları, özel işletmeler, ulusal/bölgesel/yerel otoriteler, hayırseverler, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, akademi dahil tüm paydaşların eylem sözü vererek Okyanus Misyonu Sözleşmesi’ne katılım sağlaması büyük önem taşımaktadır.

Misyon Sözleşmesi ve bu kapsamdaki eylem sözü verilebilecek faaliyetler için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Eşleştirme Etkinliği (davet alınması durumunda) ile Okyanuslar ve Suların Restorasyonu Misyonu Forumu kapsamında kısıtlı sayıda katılımcıya seyahat desteği verilmesi planlanmaktadır.

Avrupa Okyanus Misyonu 2024

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.