Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’S Rail) 2024 Yılı Çağrıları

26/01/2024 14:54:38 - 26/01/2024 14:58:49 - 37 Okunma

Ufuk Avrupa Programı Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) kapsamında demiryolu ulaşımında yenilikçi teknolojilerinin (başta dijital ve otomasyon olmak üzere) geliştirilmesinin ve uygulanmasının hızlandırılarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerine katkı sunacak şekilde Avrupa’da yük ve yolcu taşımacılığında demiryolu ulaşımının kullanım oranının artırılması hedeflenmektedir.

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı’nın 2024 yılı çağrıları açılmış olup çağrılar 7 Mayıs 2024 (Brüksel saati ile 17:00’de) tarihinde kapanacaktır.

21.7 Milyon Avro Avrupa Komisyonu desteği verilmesi planlanan çağrılar kapsamında raylı sistemlere yönelik olarak demiryolu haberleşme sistemleri, dijital otomatik kuplaj (Digital Automatic Couple) ve hız yuvarı (Hyperloop)  konuları ile ilgili projelerinin fonlaması beklenmektedir. Çağrı konuları ile ilgili detaylar Europe’s Rail 2024 Yılı Çalışma Programı’nın 148-173 sayfalarından incelenebilir. 

Çağrılar ile ilgili sorularınızı Info-Call@rail-research.europa.eu adresine iletebilirsiniz. Çağrılar hakkında soru göndermek için son tarih 23 Nisan 2024 (Brüksel Saati ile 17:00’de) olarak belirtilmiştir.

2024 yılı çağrılarına yönelik olarak 9 Şubat 2024 tarihinde çevrimiçi bir bilgi günü ve eşleştirme etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte çağrı konularının içeriği ile ilgili bilgiler sunulacak olup etkinliğe katılım sağlayarak çağrı konularına yönelik teknik sorularınızı yönlendirme, eşleştirme oturumunda ilgilendiğiniz konular özelinde sunum yapma ve görüşmeler gerçekleştirme imkânına sahip olabilirsiniz. Çağrı kapanış tarihine kadar çağrılara yönelik çevrimiçi görüşmeler gerçekleştirmek üzere ilgili platforma kayıt olabilir ve toplantılarınızı planlayabilirsiniz.   

Çağrı duyurusu ve ilgili dokümanlara ulaşmak için lütfen tıklayınız

Bilgi günü ve eşleştirme etkinliği ile bilgiler ve kayıt için lütfen tıklayınız

Çağrı detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

Sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Ufuk Avrupa Europe’s Rail

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.