Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Agroekoloji Alanında 1. Ortak Destekli Çağrı

23/02/2024 13:29:39 - 23/02/2024 13:29:39 - 38 Okunma

AGROEKOLOJİ, “tarım sistemleri geçişini hızlandıran Avrupa ortaklığı – tarımsal ekoloji yaşam laboratuvarları ve araştırma altyapıları”dır.

Avrupa Komisyonu ile başarılı müzakereler sonucunda resmi olarak 1 Ocak 2024'te başladı.

"Çiftlik ve peyzaj düzeylerinde tarımsal ekolojinin teşvik edilmesi" ön çalışma konusunda ilk çağrısını 15 Şubat 2024'te duyırdu. 

Çağrının amacı, hem geleneksel hem de organik tarım sistemlerinin tarımsal ekolojiye geçişini ele alan disiplinler arası araştırma ve yenilik projelerine fon sağlamaktır . Projelerin tarımsal ekolojiyi iki coğrafi ölçekte incelemesi ve uygulaması bekleniyor:

  • Tema 1 – Çiftlik düzeyinde ve yakın çevresinde
  • Tema 2 – Peyzaj veya bölgesel düzeyde

Tekliflerin çok aktörlü bir bakış açısıyla multidisipliner ve bütünleşik bir yaklaşım ortaya koyması beklenmektedir. Sorunları ve zorlukları Avrupa perspektifinden ve bunun ötesinden değerlendirmeliler . Projeler mevcut yaşayan laboratuvarlara dayanabileceği gibi, farklı aktörleri de yaşayan laboratuvar yaklaşımıyla bir araya getirebilir.

Yaşayan laboratuvar yaklaşımını tamamlamak için Araştırma Altyapıları dahil edilebilir. Ar-Ge soruları, son kullanıcılarla birlikte ortak oluşturma süreçlerinde paydaşların gerçek ihtiyaçlarını ele almalı ve onların pratik bilgilerini entegre etmelidir.

 

Kimler başvurabilir?

 

Üniversitelerden ve diğer yükseköğretim kurumlarından araştırmacılar, araştırma kurumları, kamu sektörü aktörleri, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve özel şirketler, ulusal/bölgesel düzenlemelere ve çağrı duyurusunda ayrıntılı olarak açıklanan uygunluk kriterlerine tabi olarak başvurabilirler.

Başvuran konsorsiyum , çağrıya fon sağlayan en az üç farklı ülkeden fon talep eden en az üç uygun ortağı içermelidir . Katılımcı kuruluşlar için finansman, ilgili ulusal veya bölgesel finansman kuruluşu tarafından, kendi yasal şart ve koşullarına göre ve AGROEKOLOJİ ortaklığının başarılı müzakeresine tabi olarak Avrupa Komisyonu'nun şartlarına ve koşullarına göre sağlanacaktır.

 

  • Ön tekliflerin son teslim tarihi: Nisan 2024
  • Tam tekliflerin son teslim tarihi: Eylül 2024
  • Çağrı ile ilgili detaylı bilgi: https://agroecology.ptj.de/call1
  •  
AGROEKOLOJİ Çağrı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.