Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Eic Geçiş (Transition) 2024 Çağrısı

19/04/2024 14:03:56 - 19/04/2024 14:03:56 - 46 Okunma

Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) tarafından yürütülen EIC Geçiş Açık Çağrısı açıldı. EIC Geçiş Programı, laboratuvarda deneysel ilke kanıtının ötesine geçen yenilik faaliyetlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Çağrının odak noktası, yeni teknolojilerin laboratuvardan ilgili uygulama ortamlarına geçiş sürecini desteklemek ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirmektir.

Başvuru Detayları:

Çağrı: HORIZON-EIC-2024-TRANSITION-01
Öngörülen Çağrı Bütçesi: 94 M €
Başvuru Açılış Tarihi: 18 Nisan 2024
Başvuru Kapanış Tarihi: 18 Eylül 2024

Kimler Başvurabilir?
Proje önerisi, programın gerekliliklerine uygun bir projede elde edilmiş sonuçlara (ispatlanmış ilke kanıtı) dayanmalıdır. Bu kapsamda sonuçlarının EIC Geçiş (Transition) Programı’na uygun olduğu kabul edilen proje türleri şunlardır: 
•    EIC Kılavuz (Pathfinder) projeleri (EIC Pilot Programı süresince desteklenmiş olan Kılavuz (Pathfinder), Horizon 2020 FET-Open ve FET-Proactive projeleri de dahildir) ve FET Flagship çağrılarında desteklenen projeler (FET Çalışma Programı çerçevesinde açılan ERANET Çağrıları da dahildir)
•    ERC (European Research Council – Avrupa Araştırma Konseyi) Kavram Kanıtı (Proof of Concept) projeleri
•    Savunma Araştırmaları için Hazırlık Eylemi de dahil olmak üzere Avrupa Savunma Fonu (EDF) araştırma projeleri; yalnızca sivil uygulamalara (çift kullanım dahil) odaklanan proje önerileri.
•    Uygun bir THS'ye sahip olarak doğrudan Ufuk2020 Toplumsal Sorunlar ve Endüstriyel Liderlik ve Ufuk Avrupa Sütun II kapsamında fonlanan Araştırma ve Yenilik projeleri

Sonuçları EIC Geçiş (Transition) Programı’na taşınacak olan dayanak proje halen fonlanmaya devam ediyorsa; projenin en az 12 aydır aktif olması (örneğin, dayanak projenin hibe başlangıç tarihi ile başvuru yapılmak istenen EIC Geçiş (Transition) çağrı kesim tarihi arasında 12 aydan daha fazla bir zaman olabilir) gerekmektedir.  
Sonuçları EIC Geçiş (Transition) Programı’na taşınacak olan dayanak proje tamamlanmış bir proje ise; projenin tamamlanmasından sonraki 30 ay içerisinde başvuru yapılması (örneğin dayanak projenin hibesinin geçerli olduğu son tarih ile başvuru yapılmak istenen EIC Geçiş (Transition) çağrı kesim tarihi arasında 30 aydan daha az bir süre olabilir) gerekmektedir.  

Çağrıya ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

EIC Geçiş Açık 2024 çağrısı kapsamında daha fazla geliştirme ve iş keşfi faaliyetleri için fonlanmaya uygun olan araştırma projelerini içeren listeye buradan ulaşabilirsiniz.

EIC 2024 Transition

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.