Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Yenilikçi İlaçlar Girişimi-Antimikrobiyal Direnç Projeleri Çevrim İçi Semineri

26/04/2024 13:00:12 - 26/04/2024 13:00:12 - 36 Okunma

Değerli Araştırmacılar,

Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen COMBACTE Projeleri (Combatting antimicrobial resistance) kapsamında antimikrobiyal dirence karşı yeni antibiyotiklerin geliştirilmesi sürecinde bilimsel, yasal ve ticari zorlukların ele alınacağı çevrim içi bir seminer gerçekleşecektir. 

Antimikrobiyal direnç tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir sağlık sorunudur ve Avrupa’da her yıl 35 000’den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermektedir. Bu nedenle, dirençli enfeksiyonlara karşı yeni ve etkili antibiyotiklerin geliştirilmesi kritik önem arz etmektedir.

Bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığı olan IMI Programı tarafından desteklenen COMBACTE Projelerinin önemli sonuçları paylaşılmıştır. 

COMBACTE-NET Projesi kapsamında güçlü bir laboratuvar, klinik ve araştırıma ağı kurulmuş ve bu ağ faaliyetleri sonucunda yeni antibakteriyel ajanların etkili şekilde test edilmesi imkanı yakalanmıştır. 

COMBACTE-MAGNET Projesi kapsamında; kritik hastaların yararlanabileceği hedefe yönelik tedaviler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 

COMBACTE-CARE Projesi kapsamında çoklu ilaç direncine karşı yeni tedavilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

31 Mayıs 2024 tarihinde (14:00-15:30 CET) gerçekleşecek olan çevrim içi etkinliğe katılım için kayıt yaptırılması gerekmekte olup, link üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Projelerin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. 

Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) Seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.