Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ufuk Avrupa Marie S. Curie Cofund Çağrısı

26/04/2024 13:07:50 - 26/04/2024 13:07:50 - 47 Okunma

Değerli Araştırma Bursu Veren Kuruluş Temsilcilerimiz,

Marie S. Curie Alanı (MSCA) altında yer alan COFUND çağrısı, hâlihazırda araştırma projelerine yönelik burs ve destek mekanizması bulunan ya da böyle bir program oluşturmak isteyen kuruluşların bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programlarının oluşturulması veya var olan programlarının desteklenmesi amacıyla araştırma bursu veren kuruluşlara ek fon sağlanmasını hedeflemektedir.

Proje önerileri doktora sonrası araştırmacıları destekleyen burs programlarını ya da doktora öğrencilerini destekleyen burs programlarını ek olarak desteklemek üzere sunulabilir.

COFUND çağrısına başvurarak ek fon talep edilecek burs programının proje önerisi içerisinde; genel yapısı, başvuru prosedürleri, başvuruların değerlendirilme süreci, yerel, bölgesel ve tüm Avrupa Araştırma Alanı'na katkıları hakkında detaylı bilgi sunulması beklenmektedir.

Proje önerileri araştırmacıların dolaşımını iki yönde destekleyebilir:

  • Türkiye’den yurt dışına gidiş yönünde

  • Yurtdışından Türkiye’ye geliş yönünde

Burs programının süresi en fazla 60 aya kadar olabilmektedir. Program kapsamında desteklenecek projelerde çalışacak araştırmacılara ise çalışmaları kapsamında en az 3 ay süre ile destek sağlanmak zorundadır. COFUND projesi kapsamında desteklenen araştırmacılar MSCA alanının uluslararası dolaşım (mobility) koşuluna uymak durumundadır. Bu koşula göre araştırmacılar araştırmalarını sürdürecekleri ülkede son 3 yıldır 12 aydan fazla bulunmamış olmalıdır.

2024 yılı MSCA-COFUND çağrısı beklenenden erken bir tarih olan 23 Nisan 2024 tarihinde açılmış, 26 Eylül 2024 tarihinde kapanması öngörülmüştür. Bu çağrıya da 104,80 Milyon Avro bütçe ayrılmıştır.

MSCA-COFUND proje önerisi sunumu 'Funding and Tenders Portal' üzerinden yapılmaktadır. Avrupa Komisyonu güncel dokümanları bu portal üzerinden duyurdukça, MSCA-COFUND  web sayfamıza yeni dokümanlar eklenecektir.

Şu an için yeni yayınlanan ve COFUND çağrısına dair güncel bilgiler içeren MSCA 2023-2025 Çalışma Programı dikkatinize sunulmaktadır.

Çağrı hakkında detaylı ve güncel bilgi için web sayfamızı takip ediniz.

Proje önerisi yazma planı yapmanız halinde mutlaka MSCA Türkiye Ulusal İrtibat Noktaları ile irtibata geçiniz, başvuru ile ilgili detaylı bilgi alınız. Görüşme taleplerinizi ve sorularınızı ncpmobility@tubitak.gov.tr adresimize iletebilirsiniz. 

 

Ufuk Avrupa MSCA COFUND çağrısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.