Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

1711 - Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı

07/06/2024 11:23:35 - 07/06/2024 11:23:35 - 43 Okunma
İlki 2022 yılında gerçekleştirilen Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı başlatılan projelerin yüksek verimliliği ve paydaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine 3 Haziran’da yeniden açıldı.

Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikiminden faydalanılarak, Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden şirketlerimizin geliştirdiği yapay zekâ teknolojilerinin; yapay zekâ çözümlerine kendi bünyelerinde ihtiyaç duyan şirketlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ürün ya da çözümlere dönüştürülmesine katkı sağlamaktadır. 

Bu program kapsamında ilk aşamada beş öncelikli alan desteklenecektir. Bu öncelikli alanlar 

(1) Akıllı Üretim Sistemleri, 

(2) Akıllı Tarım, Gıda ve Hayvancılık, 

(3) Finans Teknolojileri, 

(4) İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik

(5) Akıllı Eğitim Teknolojileri

 olarak belirlenmiştir. 

Bu destek modelinde, yapay zekâ çözümlerine ihtiyaç duyan müşteri kuruluşların, teknoloji sağlayıcı olarak en az bir şirket, bu konuda tecrübeli en az bir üniversite araştırma laboratuvarı/merkezi ya da kamu araştırma merkezi/enstitüsü ve TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü ile konsorsiyum oluşturmaları beklenmektedir. Proje başvurusu yapacak konsorsiyumun başvuru öncesi bir iş birliği sözleşmesi imzalaması gerekmektedir.

Proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 3 Haziran 2024 -  31 Temmuz 2024 (saat 23:59) tarih aralığında alınacaktır.

Ön kayıt işlemlerinin 29 Temmuz 2024, saat: 17:30’a kadar tamamlanması ve gerekli belgelerin TÜBİTAK’a iletilmesi gerekmektedir.

Ön kayıt işlemlerini tamamlamış olan kuruluşlar ise, proje önerilerini ilgili tarihe kadar PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a sunabilirler.

1711 - YAPAY ZEKÂ EKOSİSTEM 2024 ÇAĞRI DOKÜMANI
TÜBİTAK 1711 Yapay Zekâ Ekosistem

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.