Erasmus Günleri 2024 (#ErasmusDays) yaklaşıyor!
Erasmus Günleri (#ErasmusDays) bu sene 14-19 Ekim 2024 tarihlerinde tüm dünyada kutlanacak. Ülke çapında katkılarınızla düzenlenen 3.708 etkinlik ile geçen yıl ülkemizi 53 ülke arasında Şampiyonluğa taşımayı başardık.
Bu yıl da kampanyaya katılımınız, ülkemizin üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etmesi bakımından önem taşıyor.
Sizleri etkinliklerinizi şimdiden planlamaya, erasmusdays.eu adresine etkinlik girişlerinizi yapmaya ve etkinliklerinizde #ErasmusDays görsellerini kullanmaya davet ediyoruz.
Bu sene sizin desteğinizle Türkiye yine şampiyon!
Kampanyaya ilişkin detaylar:
#ErasmusDays Nedir?
Avrupa’yı Aydınlatmak İçin 6 Gün: #ErasmusDays, 14-19 Ekim 2024
Bir etkinlik düzenlemek, Erasmus+ tecrübelerini aktarmak ya da projelerini geniş kitlelere tanıtmak adına yararlanıcılara benzersiz bir fırsat tanıyan #ErasmusDays; Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını ve bu programla ilişkili projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarını yaygınlaştırmak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+’tan yararlanmaya teşvik etmek adına 2018’den bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl Ekim ayında dinamik ve renkli etkinliklerle kutlanır.
#ErasmusDays aynı zamanda Programın dört ana önceliğini vurgulamak için de bir fırsat sunar: dijital dönüşüm, kapsayıcılık ve çeşitlilik, iklim değişikliği ile mücadele ve aktif katılım.
2023 yılında dünyada 53 ülkenin katılımıyla 9.635 etkinlik gerçekleştirildi! Bu sayıyla yeni bir rekor kırıldı! Bu rekorla birlikte, Erasmus+ Programının çok çeşitli sektörler ve yararlanıcılar üzerindeki somut etkisi gözler önüne serilmiş oldu. Sizlerin katkılarıyla bu etkinliklerin 3.708’ini ülkemizde düzenledik. Bu sayede, en fazla etkinliğe ev sahipliği yapan ülke olarak şampiyon olduk.
Sergiler, konserler, yarışmalar, seminerler, ortak ağ oluşturma, herkese açık faaliyetler, dijital etkinlikler, sokak festivalleri, oyunlar… aklınıza gelen her tür etkinliği kampanya boyunca düzenleyebilirsiniz.
Daha önce Erasmus+’tan yararlanmış olun ya da olmayın, bir #ErasmusDays etkinliği organize edin, bir etkinlik paylaşın veya sosyal ağlarda Avrupa tecrübeniz ile ilgili bir paylaşımda bulunun!
Burada herkese yer var!
#ErasmusDays Etkinliklerine Neden Katılmalısınız?
#ErasmusDays etkinlikleri, Erasmus+ Programının, yürütülen iş birliği projelerinin sonuçlarının ve katılımcıların bireysel tecrübelerinin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenir. Bu etkinliklerde, Erasmus+ Programı’na dâhil olan tüm yararlanıcıların proje sonuçlarını ve tecrübelerini yerel düzeyde aktarması beklenir. #ErasmusDays etkinlikleriyle, Erasmus+ Programı’nın potansiyel yararlanıcısı olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler gibi tüm hedef gruplarının deneyimlerini paylaşmaları hedeflenir. Kampanya süresince proje sahibi her kurum ve kuruluş, geçmiş veya mevcut projelerin yaygınlaştırılması amacıyla kendi etkinliklerini planlar ve düzenler.
Daha önce Erasmus+ projesi uygulamamış kurum ve kuruluşlar da Erasmus+’ın tanıtılmasına, faydalarına işaret edilmesine ve dolayısıyla Program hakkında farkındalık oluşturulmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirebilir.
#ErasmusDays için şimdiden hazırlıklara başlayın!
#ErasmusDays için Neler Yapabilirsiniz?
Sahne sizin!
Etkinlikler, 14-19 Ekim’de düzenlenmelidir. Etkinliklerde #ErasmusDays görsellerine yer verilmelidir.
1. Fiziksel Etkinlikler
Kendi kurum ve kuruluşlarınızın proje ve tecrübelerini aktarmak için çeşitli fiziksel etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Bu etkinlikler seminerlerden ortaklarla toplantılara, fotoğraf sergilerinden atölye çalışmalarına, gezilerden konserlere, radyo programlarından spor yarışmalarına, sokak etkinliklerinden kamuoyu çalışmalarına, flashmob’lardan konferanslara, canlı yayınlardan oyunlara kadar geniş bir yelpazede olabilir.
Etkinlik boyunca yenilikçi ve dikkat çekici etkinliklerle Erasmus+ Programına uygun projelerinizle boy gösterebilirsiniz.
2. Çevrim içi ve Dijital Etkinlikler:
Sosyal Ağlar (#ErasmusDays etiketi kullanarak):
#ErasmusDays boyunca sosyal ağları etkili kullanmanın en kolay yollarından biri, Erasmus+ yararlanıcılarının kendi hikâyelerini, fotoğraflar veya videolar aracılığıyla aktarmalarıdır. Siz de Erasmus+ tecrübenizin üzerinizde oluşturduğu olumlu etkiyi anlatmak için kısa videolar çekebilir, proje katılımcılarının hikâyelerini kayıt altına alarak bu içerikleri sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Videolar, telefonla kolayca kaydedilebilmeleri ve zaman içinde yeniden kullanılabilir olmaları nedeniyle yurt dışı deneyimlerini aktarmak, proje sonuçlarını paylaşmak ve tecrübe aktarımı yapmak için oldukça kullanışlı araçlardır.
Instagram ve Facebook platformlarının canlı yayın özelliği sayesinde, çevrenizde gerçekleşen fiziksel etkinlikleri anında kaydedebilir ve yayınlayabilirsiniz. Örneğin; katılımcılar konserler, gibi etkinlikler düzenleyebilir ve bu etkinlikleri Instagram ve Facebook aracılığıyla canlı yayınlayabilirler. Buna ek olarak, canlı yayın röportajları da yapılabilir. Ayrıca ortaklarınızla veya seçtiğiniz bir hedef grupla dijitalleşme, uzaktan eğitim, sağlık, iklim değişikliğiyle mücadele, spor, eğitim gibi çeşitli konulardaki projeleriniz için çevrimiçi yarışmalar düzenleyebilirsiniz.
Sosyal ağların ve dijital platformların başkaca farklı özelliklerini kullanarak #ErasmusDays etkinliğinizi yaygınlaştırın. Paylaşımlarınızda #ErasmusDays etiketini ve görsellerini kullanmayı unutmayın.
Çevrim içi Konferanslar/Web Seminerleri:
Çevrim içi toplantılar aracılığıyla katılımcılar Avrupalı ortaklarıyla bağlantıda kalabilir veya yenileriyle tanışabilir, çeşitli konularda tartışmalar düzenleyebilirler. Çevrim içi toplantılar, Erasmus+ projenizin yaygınlaştırılması ve daha fazla kişinin haberdar olması için iyi bir fırsat sunmaktadır. Proje konunuz ile ilgili akademisyen, idareci gibi kişileri etkinliğinizde konuşmacı olarak bulundurabilirsiniz. Webinarlar, uzaktan eğitim toplantıları, ortak okulların öğrencilerinin dijital ortamlarda proje konuları hakkında sohbet etmeleri de akla gelen etkinlikler...
Çevrim içi Sergiler:
Fotoğraf sergileri veya sanat sergileri de çevrim içi olarak düzenlenebilir. Sergi dokümanları bir bağlantı aracılığıyla başkaları ile kolayca paylaşılabilir.
Çevrim içi Anketler/Araştırmalar:
Herkes farklı elektronik araçlarla, Avrupa’da yaşam, kültürel değişimlerin Erasmus+ hareketliliklerine etkisi, yararlanıcıların program kazanımları gibi çeşitli konularda insanların algılarını belirlemek için anket uygulayabilir ve sonuçları kendi web sitesinde paylaşabilir.
Hackathons/Kod Yazma Etkinlikleri:
Bu etkinlik, programcılara yöneliktir. Programcılar, iş birliği temelli bir proje kapsamında birlikte çalışırlar.
Yarışmalar:
Avrupa veya Erasmus+ programı konusunda bilgi ölçmek ya da katılımcıları bilgilendirmek için yarışmalar düzenlenebilir. Oyun tabanlı öğrenme platformları ile bilgi yarışmaları gerçekleştirilebilir.
Örneğin; yapacağınız küçük bir "quiz" ile öğrencilere Erasmus+'ı sorabilir, akabinde onlara programı tanıtabilirsiniz.
Örneğin; öğrencilerinizden Erasmus+'ı anlatan bir çalma listesi oluşturup müzik platformlarında paylaşmasını isteyebilir, en çok dinlenen çalma listesinin sahibini ödüllendirebilirsiniz.
Örneğin; öğrencilerinizin yaş gruplarına göre yarışma içerikli oyunlar oynatabilir, resim çizme ve hikâye yazma yarışmaları düzenleyebilir, spor müsabakaları organize edebilirsiniz.
Bloglar:
Şahıslar veya tüzel kişiler, internet sayfaları veya kendi sayfaları aracılığı ile de #ErasmusDays'in bir parçası olabilirler. Örneğin; katıldığınız etkinliği bir blog sayfasında fotoğraf ve hikâyelerle paylaşabilir, bu blogun adresini farklı bir internet sayfasında da yayınlayarak paylaşım trafiğini ve etkileşimi artırabilirsiniz.
Yukarıda verilen etkinlik örnekleri, #ErasmusDays için etkinlik planlamak isteyen yararlanıcılarımıza fikir vermesi amacıyla paylaşılmıştır. Burada sayılmayan ancak #ErasmusDays’in amaçlarına uygun her türlü etkinliği planlayabilirsiniz.
#ErasmusDays Etkinliğinizi Nasıl Görünür Yapabilirsiniz?
#ErasmusDays etkinliğinizi planladıktan sonra etkinliğin resmi internet sitesi olan https://www.erasmusdays.eu/ adresinden etkinlik haritasına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu kayıt, kurum ve kuruluşunuzun ve etkinliğinizin Avrupa çapında görünür olması için şarttır.
Kayıt aşamasında lütfen şu hususlara dikkat ediniz:
!!!!! Kayıt oluştururken İngilizce veya Türkçe dillerinden birini kullanmanız gerekmektedir. Tam ve doğru cümleler kurduğunuzdan ve etkinliğinizi açık bir biçimde tanımladığınızdan emin olmanız önemlidir. Tam olarak açıklanmamış ve iyi bir dille yazılmamış etkinlikler yayınlanmamaktadır.
!!!!! Fotoğraf yüklemeyi unutmayınız. Kurumunuza veya projenize ait fotoğraflar uygun fotoğraf olarak kabul edilmektedir. Kişisel fotoğraflarınızı yüklememelisiniz.
!!!!! Etkinlik onayları, girilen açıklamaların ve fotoğrafın uygunluğuna göre yapılmaktadır. Etkinlik kaydınızı takip eden 3 gün içerisinde https://www.erasmusdays.eu/ adresinde etkinliğiniz gözükecektir. Lütfen takip ederek etkinliğinizin yayınlandığından emin olunuz.
!!!!! Birbirinden farklı etkinlikleri ayrı, aynı etkinliğin tüm bileşenlerini tek bir etkinlik olarak yeterli açıklama ile kaydediniz (Örneğin çocukların okul bahçesinde yapacakları bir gösteride #ErasmusDays kostümlerinin giyilmesi, çocukların şarkı söylemesi ve velilere bir gösteri sunulması gibi tüm bileşenler tek bir etkinliğin parçalarıdır ve aynı etkinlik altında açıklanmalıdır. Ancak okulda bir gün çocuk oyunları sergilenmesi ve hafta boyunca okulda #ErasmusDays resimlerinden oluşan sergi açılması farklı etkinliklerdir ve ayrı ayrı kaydedilmelidir.)
Çekeceğiniz fotoğraflarda #ErasmusDays logolu görsellerin bulunmasına dikkat ediniz. (bkz. #ErasmusDays Boyunca Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalısınız? Başlıklı madde)
#ErasmusDays Boyunca Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalısınız?
14-19 Ekim 2024 tarihleri boyunca yaptığınız her sosyal medya paylaşımında #ErasmusDays etiketinin kullanılması önemlidir. Bu etiketi kullanarak paylaşılan Facebook, Twitter ve Instagram gönderilerinin tümü, bu altı gün boyunca https://www.erasmusdays.eu/ platformunun ana sayfasında görünecektir.
Yaygınlaştırma yapılabilmesi için @ulusalajans etiketlenmelidir. Ayrıca, proje çalışmalarınızla ilgili bilgileri yerel medya ile paylaşıp basında yer bulmasını da sağlayabilirsiniz.
Önemli bulduğunuz paylaşımlarınızı Türkçeye ilaveten ortaklarınızın dilinde veya İngilizce, Fransızca, İspanyolca gibi dillerde yapabilirsiniz.
Sosyal medya paylaşımlarınızda #ErasmusDays etiketini kullanın!
Görsellerinizde #ErasmusDays logolu görünürlük materyalleri kullanın! (Selfie çerçeveleri, el raketleri, afişler, küçük branda afişler, tişört ve şapkalar, çıkartmalar, binalar için büyük bayraklar, elde taşımak için küçük bayraklar vb.)
Unutmayın!!!!
- Düzenlenecek etkinliklerde üst sınır olmadığını
- Etkinlik kayıtlarınızı takip edip etkinlik haritasında yayınlandığından emin olmayı
- Sosyal medya paylaşımlarında #ErasmusDays ve @ulusalajans etiketlerini kullanmayı
- Görsellerinizde, fotoğraflarınızda #ErasmusDays logolarını görünür olarak kullanmayı
- Yerel medya ile irtibatta kalmayı
- Etkinlik takvimine en geç 13 Ekim tarihinde giriş yapmayı
NOT1: Bu sayfa gelişmelere göre güncellenmektedir. Lütfen aralıklarla kontrol ediniz.
NOT2: Etkinliklerinizin kampanya başlangıcından evvel, en geç 13 Ekim tarihinde haritaya girilmesi beklenmektedir. Validasyon sürecinin en az 3 gün süreceğini göz önüne alarak giriş yapınız.
NOT3: #ErasmusDays haritasına etkinliğinizi kaydederken "Description of Event" bölümünde etkinliğinizin Erasmus+ ile olan ilgisini, hedef kitleyi, etkinliğinizin içeriğinizi ve yapılacak faaliyetleri açıklayıcı bir şekilde yazdığınızdan emin olunuz‼️
ErasmusDays 2024