Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ortaklaşa desteklenen, TR2017-ESOP-MI-A3-04-CCAGP088 TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişimine Uyum için Nötr Arazi Bozunumu (İklimTrak) Projesi kapsamında, Arazi Tahribatı ve Arazi Tahribatının Modellenmesi (Biyofiziksel İndikatörler) başlıklı 1. Eğitim Programı 3 Ekim 2024 tarihinde Tekirdağ DES’ Otel’de gerçekleştirildi.
İklimTrak Projesi 1. Eğitim Toplantısına TR21 Bölgesinden Proje paydaşı olarak yer alan Üniversiteler, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Belediyeler, DSİ, Özel Sektör (Önder Çiftçiler, Yatırımcılar), Dernek, Vakıf ve Kooperatiflerinin temsilcileri katıldı. 124 kişiden oluşan “Arazi Tahribatının Dengelenmesi ve İklim Değişikliğine Uyum Platformu” üyeleri arasında yönetici, akademisyen, mühendis, mimar, önder çiftçi, girişimci/yatırımcı, yazılım uzmanı, siyaset bilimci, hukukçu, coğrafyacı ve proje yönetim uzmanları yer aldı. Eğitim toplantısında sunum yapan öğretim üyeleri ve uzmanlar, toprak tahribatı ve restorasyonu, arazi tahribatının mevcut durumu, gidişatı ve arazi tahribatını önleme, iklim değişimi ve çevresel etkileri konularında güncel çalışmaları ve saha deneyimlerini paylaştılar. 3 eğitim ve 3 çalıştay olmak üzere toplam 6 kez gerçekleştirilecek olan İklimTrak Platform Toplantıları, yaklaşık 700 önder çiftçinin arazi tahribatını dengeleme stratejileri konusunda bilgilendirileceği çiftçi eğitimleri ile devam edecek.
İlgili eğitim programına Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi personeli Öğr. Gör. Duygu ALTUNOĞLU YILDIZ katılım sağlamıştır.
İklimTrak Projesi Eğitim